lidicky pridu z prace ochocny mnisek me vita krikem,mluvi na me,a z niceho nic spadnul a je po nem??nemuzu se zpamatovat,proc?byl mu rok a pul,,,,pred tim nikdy nebyl nacepyrenej,nic,zadny znamy toho,,,,,,,,co si o tom myslite?
nám se to stalo s ochočenou andulkou,manžel jí ještě dýchal do zobáčku,myslel,že ji vzpamatuje. Zřejmě infarkt, to se může stát, jinak vám všechno může určit najisto pitva...Cítím s vámi, taky máme zvířátka jako členy rodiny.
no je to sileny u mladeho zdraveho ptaka???prekrmenej nebyl,mel pestrou stravu,u nas pitvy nedelaj,,,,a nemuzu ho nekde drzet a schovavat,,,,uz je pohrbenej chudacek,byl to clen rodiny,,,,,,je to hrozne,netusim jestli si jineho poridim,,,po teto zkusenosti,dekuji za odpoved,,,,,,,,,
Ovpradu se mohlo jednat o srdce. Pták může vypadat zdravý a mladý, ale do něj nevidíme. Ale taky to mohlo způsobit cokoliv. Bez pitvy těžko hádat. Mirek
Cetl jsem, ze se z teflonu vyparuji nejake latky skodlive pro papouchy. Je o tom celkem dost clanku kdyz pohledas. Taky me to zaskocilo, to jsem netusil. Je to neco podobneho jak kanarek v dolech... Ted jen otazka jak moc je to skodlive pro nas... Jsou jeste nejake tak skodlive latky pro ptaky?
teflon –teplem se rozkládá na perfluorisobuten, který je desetkrát jedovatější než fosgen co víc k tomu dodat. dokonce existuje i výraz teflonová horečka může se vyskytnout u lidí kteří se nadýchají výparů které se uvolnují z pánve ohřáté na vysoké teploty nebo může dojít i u lidí k otoku plic. co to pak má dělat s nesrovnatelně menším tvorem jako je pták.
Chtěl jsem se zeptat mám dva páry papoušků zpěvavých ve větší voliéře. dnes přídu jedena samice mrtvá druhý samec umřel tak deset minut po kontrole.druhý pár v poho.nevíte někdo čím to je ?
to vám asi nikdo neřekne proč, je mi divné, proč jeden pár je v poho a druhý ne. proto bych tipovala rvačku, pokud chcete mít jistotu, jedině pitva vám řekne co a jak.
že by to byla náhoda,že oba byli z jednoho páru?i to je možné.pokud je nacpete vitamíny,neuškodí jim to a možná budou odolnější. Parazity poznáte?Ptáci jsou ospalí, "ukadění", mají vystouplou hrudní kost, pokud máte podezření, zaneste trus na vyšetření k vetovi. Může vám udělat i bakteriologii a budete moudřejší, jak situaci řešit.