Předem děkuji za odpovědi. Luděk Č.
Aymarové
Předem děkuji za odpovědi. Luděk Č.
Mě aymary míchanici nepřijímají, dokonce i když do ní dám jejich oblíbenou mrkev na kostky /nad nastrouhanou ohrnují taky nos/ tak jí obchází obloukem. Jinak nejraději mají klasiku jabka a mrkev, pak okurky. Ostatní jako papriky, rajčaty, jahody, hrozno jim dávám zřídka a do toho spíš jen zobnou a ochutnají.
Krmíte v době odchovů výhradně jen máčeným? Nebo až od určitého počtu mladých? Já krmým suchým pokud mají třeba jen tři mladé kde není věkový rozdíl tak velký aby se nejmladší udusil.
Ještě než vyletí mladé tak už mají většinou snesenou další snůšku, ale nechávám je hnízdit dvakrát, třetí snůšku odstraňuji. A taky mám problémy s tím jak mladé ještě nejsou samostatné a pořád se vrací do hnízda tak ničí nové vajíčka.
Jinak moje aymary berou míchanici domácí i kupovanou, v době hnízdění ji sotva stačím doplňovat. Dávám ji občas jen tak na chuť i nehnízdícím ptákům a vždycky ji dostávají ti, kteří přepeřují.
Od chvíle, kdy se vylíhne první mimi, dávám zrní jen máčené a klíčené, od věku 4-5 týdnů mláďat přidávám i misku se suchým.
Z ovoce a zeleniny mi berou jablka, okurku, hroznové víno a někdy mrkev a hrušku. Nad kiwi, banánem a pomerančem ohrnují zobáky, větvičky ovocných stromů co jim nosím na okus neokusují, zelí a salát ignorují. Sezónně jim zkouším přilepšit lesními plody, ale kromě jednoho páru se na to tváří dost podezřívavě. Hezký den, Lucie D.
Podle toho co píšete bych řekl ,že tmavě zelený samec je štěpitelný na tyrkys ino ,to znamená ,že můžete mít všechny varianty v zelené a modré řadě a lutino a creme ino budou vždy samice.
Milan R.
mám doma aymaru a nemůžu si poradit s jeho peřím.. Na hlavě má i holé místo a celkově je dost vypelichaný. Nemůže mi někdo poradit, co s ním mám dělat, jestli nějaké vitaminy apod.
Děkuju moc
V sobotu jsem zakoupil nějaké nové kusy, tak až se trochu uklidní, tak je nafotím a hodím sem fotky. Chovu zdar Luděk Č.