Dobry den,muze mi nekdo poradit,muzu pres zimu mit v jedne voliere o rozmerech 2x3x2m par penantu,par pestrych,par zpevaku,dva pary andulek,jedna se pouze o zazimovani dekuji
Ahoj, myslím, že to jde, zimovala jsem tak sice trochu jiné společenství ale pokud budou rozely a penanti pouze po jednom páru, a uzpůsobíte jim volieru, mohlo by to být bez problému. Je nutné dát krmení na víc než jedno místo, nedávat do voliery žádnou budku, více bidel i v těch nejhornějších místech na nocování, a volieru opticky rozdělit větvemi nebo rohožemi na více teritorií. Někdy je to pro ptáky lepší než je namačkat do malých klícek odděleně. Podmínkou je vypustit je současně, a první dny bedlivě pozorovat, případně ještě volieru dovybavit. Hodně štěstí.
Dobrý den,
Já bych chtěl letos poprvé dát společně ptáky na zimování do voliery 5x3x2(d,š,v).
jde o 1,1 rosela penantova 1,1 papoušek královský, 1,1 papoušek kouřový(horský), 2,2 papoušek zpěvavý, 1,1 kakarik červenočelý.
Myslíte že to půjde?
Díky fylip
určitě je lepší vzít je domů, bez ohledu na prostor voliery. Ale určitě se najde spousta chovatelů, kteří Vám napíšou, že je ptákům v zimě venku dobře. Berte to tedy jen jako můj osobní názor, podle mě je v mrazech venku dobře tak možná polární fauně :-)