Aktuálně: 3 733 inzerátů211 837 diskuzních příspěvků18 271 uživatelů

Rosela pestrá

anonymní (neregistrovaný) 19.06.2010, 09:30:47 xxx.xxx.44.27
Mám pár rosel pestrých ale samice mi teď začala napadat samce za letu ho srazí na zem chudak ma strach vzlétnout tak je radějí na zemi mám ho půl roku a žádne problemy ještě nebyly až teď máte nějaké zkušenosti nemám je oddělit poraďte děkuju.smajlík
anonymní (neregistrovaný) 19.06.2010, 09:43:49 xxx.xxx.193.236
jste si jistý,že samice napadá samce? Nemáte náhodou dva samce a ten silnější napadá slabšího? My jsme v začátcích taky takhle měli dva samce, jeden byl droboučký, takže jsme si mysleli, že je to samice. Raději oddělit - přes pletivo a uvidíte, co to udělá. Začíná doba páření, tak se nedivte, pokud si "nesedli" z jakéhokoliv důvodu, teď nastává krize. My měli penanty u sebe od prázdnin, byl to samec a samice, a další rok v dubnu samec samici urval zobák a rozbil hlavu.
anonymní (neregistrovaný) 19.06.2010, 14:20:58 xxx.xxx.44.27
100 procent samice mám jí 10 let samce jsem koupil v lednu vše v pořadku krmil ji pařily se spolu a teď ho napadá už jsem je oddělil samec (3) zase začal chodit do misek vše prázdne i ovoce a zelenina ale pořád chce přes pletivo za samicí nechám je na čas oddělené a potom je zkusím vrátit k sobě a nebo dokoupím jiný pár a sestavím nový vše uvídím jak se zachová po návratu děkuju za vaši radu a pomoc.
anonymní (neregistrovaný) 19.06.2010, 14:42:49 xxx.xxx.193.236
takže zřejmě vaše samice není ochotna přijmout nového partnera - i to se stává. Vždycky je lepší začínat s mladými ptáky a sestavit si pár. Bohužel když přijdete o jednoho jedince z páru, zkoušíte sestavit pár znova, i já to tak dělám a taky mívám problémy, jak jsem už psala příběh penantů. Jo - někdy se to povede, někdy ne.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.