Aktuálně: 3 732 inzerátů209 886 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

rozely pohlaví

anonymní (neregistrovaný) 19.06.2010, 17:34:55 xxx.xxx.193.236
a ještě jednou - fotka křídel "zezadu"
Obrázek
Vlaďa (neregistrovaný) 19.06.2010, 19:29:22 xxx.xxx.163.130
S tou rozelou slámožlutou bych byl opatrný. Mě to přijde spíše jako hybrid žlutobřichá x slámožlutá. Kdysi jsem se tak napálil a koupil zeleného pennanta - a byl to hybrid s adelaidou. Doma jsem si to lepší prohlédl a ono to mělo takový divný, nepatrný nádech světlejší zelené barvy, jak to přepeřilo, bylo to jasné i laikovi.
anonymní (neregistrovaný) 19.06.2010, 19:36:55 xxx.xxx.193.236
tahle už přepeřená je - máme ji dva a půl roku. Slámky jsme nikdy nechovali - máme pestré, penanty, ale se slámkami jsme začali předloni. Loni jsme teprve dokoupili tu druhou, ony ty slámky úplně běžné nejsou, obě byly přes inzerát. A co ta druhá? Vkládám další fotky té druhé rozelky.
Obrázek
anonymní (neregistrovaný) 19.06.2010, 19:38:08 xxx.xxx.193.236
a ještě jedna fotka zezadu
Obrázek
anonymní (neregistrovaný) 19.06.2010, 22:07:33 xxx.xxx.193.236
najde se tady na diskuzi nějaký chovatel žlutobřichých nebo slámek, který by mi poradil?
Vlaďa (neregistrovaný) 19.06.2010, 22:30:21 xxx.xxx.163.130
Tohle by už mohla býti čistá r. slámožlutá. Pohlaví bych si dovolil typnout spíše v reálu. Fotka je spíše věštění ze Standovy koule. Nejhorší je hádat pohlaví asi u r. žlutohlavých. Už je chovám v několika párech jakýsi ten pátek, ale téměř každoročně pářívám, většinou, dva samce.
anonymní (neregistrovaný) 20.06.2010, 11:31:02 xxx.xxx.193.236
Tak už mám problém vyřešen. K samci, o kterém jsem taky přemýšlela jako u žlutobřiché, protože ty barvy mě mátly a děkuji tímto 8.75, že moji hypotézu vlstně potvrdil, jsem dneska na burze dokoupila samici, už jsou spolu a oťukávají se. Samici slámky mám prozatím v menší voliérce, buď hi prodám, nebo k ní dokoupím samce - pokud se mi povede vyřešit problém s místem pro další pár rozel. Oba to jsou mohutní nádherní ptáci a nechce se mi nikoho z nich zbavovat. Díky všem, kdo radili.
anonymní (neregistrovaný) 20.06.2010, 16:05:48 xxx.xxx.193.236
vzkaz pro pana jaja.papoucha : Dobrý den, nechápu, proč mě urážíte. Tak 1) samice je 4 roky stará, protože jsme ji loni koupil od chovatele, který "pářil" spolu dvě samice a snesly mu dohromady 19 vajec 2) "vyzkoušená" být tím pádem nemůže 3) má kompletně všechny prsty, zřejmě blbě vidíte, když si nevšimnete, že se větev větví 4) nemám k ní samce,protože mi chovatel prodal mladého žlutobřichého místo slámožlutého, bohužel jsme na to přišli až po přepeření a tato diskuze mi to potvrdila 5) prodávám, za kolik jsme ji koupili,možná jsme ji přeplatili,ale v žádném případě za ten rok na ceně neztratila 7) v žádném případě se neškube 6) vám ji vůbec nenutím,tak proč reagujete A úplně super je napsat mi takový mejl a nastavit si spam tak, abych vám nemohla odepsat . To jste tedy frajer hodnotit ptáka, kterého jste neviděl. A teď mě klidně cenzurujte, já na to musela reagovat.
Obrázek
anonymní (neregistrovaný) 20.06.2010, 16:13:58 xxx.xxx.193.236
a pro pana Vlaďu - myslíte, že by jedna samice mohla snést 19 vajec? Bohužel asi nebylo vysledováno, jak rychle v budce přibývaly, ale původní chovatel si byl jistý tím, že je to samice.
Obrázek
Vlaďa (neregistrovaný) 20.06.2010, 22:13:15 xxx.xxx.163.130
Netroufám si říci, ale z té poslední fotky hádám na samici. Mně letos pennat (devítiletý) nanesl 16 vajec. Vždy před tím byla stoprocentní matkou. Když jsem na to došel, odebral jsem část vajec do líhně. Mnohá už byla stará, ale vylíhl jsem ještě 8 mláďat, jež jsem jí postupně přidával do hnízda. No, a dopadlo to nakonec tak, že mi je postupně začala zašlapávat - už třeba i 5- denní, pěkně nakrmená, ale ráno mrtvá. A dokonce jsem našel jedno z posledních, co si už sama vylíhla, s urvanou hlavičkou. Nakonec ze 13 mláďat zůstala dvě a obě jsou trochu oškubaná, takže letos mi úsilí s líhní nic nepomohlo. Potom přijde někdo chytrý a chce rozdávat rozumy ... Takže babo raď! Asi tak nějak ...
anonymní (neregistrovaný) 21.06.2010, 06:34:21 xxx.xxx.193.236
nám letos akhle nechala mladé červená pestrá. Večer byly v pohodě a ráno všechna mrtvá, asi slezla z hnízda, květen byl studený a deštivý, malí neměli šanci přežít. A to jim byly už skoro dva týdny.
anonymní (neregistrovaný) 21.06.2010, 18:29:31 xxx.xxx.193.236
nedá mi to, musím se pochlubit svým nově sestaveným párem rozel - teď už to doufám bude v pořádku. Ještě nějak vyřešit problém nedostatku místa a sehnat pro slámku samce, ať ji nemusím prodávat.
Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.