Venkovní voliera vs. kočky
Naprosto s Tebou souhlasím a myslím si,že jsi až příliš mírný.Právě dnes mi jeden kočičí domácí mazlíček zabil Papouška růžohrdlého.Vzteky nevidím.Několikrát jsem ji razantně zahnal,ale očividně to nepomohlo.Proč může na MÉ zahradě, zabíjet cizí kočka MÉ papoušky ? Příště pokud se mi to poštěstí pošlu ji broček do kabátku.To co udělám,cítím jako přirozenost. Děkuji a přeji hezký den
Pro Luke:
Domnívám se, že pokud by se Vám podařilo prokázat, kterého majitele kočka Vám zabila Vašeho "Papouška růžovohrdlého", tak byste majitele té kočky (kocoura) mohl žádat o náhradu škody, a možná náhradu té škody i soudně vymáhat. Určitě ten papoušek byl dražší, než ta kočka vražedkyně.
Podobný příklad: Pokud např. pes někoho pokouše (nebo zakousne nějaké zvíře) tak poškozený člověk má také právo žádat odškodné na majiteli agresívního psa.
Peťula: přesně, pokud si kočka spojí návštěvu voliery s nepříjemnou zkušeností, vyhne se jí obloukem. Mám kocoura, který věčně číhal na volierách a u nich, jednou jsem ho tam načapala, dostal výprask, měla jsem zrovna v ruce ručník, tak tím, a od té doby spí na zahradě a k volierám se ani nepodívá. Kočka je chytré zvíře, sklopec ji nebude zajímat, ptáci jsou přece lepší kořist.
po hřbete bych přetáhla vás