Dobrý den, mate prosim nekdo zkusenosti s pouzivanim ksir a voditka na papousky? na www.rajpapousku.cz maji v nabidce tyto ksiry. Radi bychom naseho papouska brali s sebou ven. Pokud jsme doma, je papousek neustale s nami na rameni, radi bychom ho brali i ven, kde v teplejsich dnech travime temer cele odpoledne. Bojim se aby mu ksiry spise neublizili, napr. pokud by se neceho lekl apod. Pokud vezmem papouska ven s kleci, je to komplikovane, klec neni nejlehci a nemuzeme se vzdalit ani na krok. S krirami by mohl byt papousek stale u nas. Poradte prosim. Predem dekuji.
Já bych doporučovala pořídit si psa, papoušek není zvíře pro kšíry ani pro vodítko. Moderní doba sice nabízí moderní prostředky na kočírování papouška, ale stále mi vodítko a pták spolu nepasuje. Snad se časem dostanu k tomu abych udělala nerozmazanou fotografii mého amazońana jak si spolu umíme *pokecat* když pleju záhon a on sedí vedle mě. Samozřejmě bez vodítka, ale v kleci.
Já teda papouchy taky přenáším i s klecí nebo v rukách do venkovní klece a zas tak komplikované to není. A místo kšíru jsem jim raději udělala větší klec venku, kde se mohou slunit nebo osprchovat vodou. Přenášení je sice starost navíc, ale lepší než kdyby se mi s kšírama vysmekli a někde ve větvi zachytili a oběsili. V kleci jsou naprosto spokojený, vidí na mě a já na ně, ikdyž jsou zvyklí doma sedět mi na rameni.Papoušek není pes aby se uvazoval na vodítko.
Pre: Ivana Lipš - Ivy5:
Kombinácia vták a kšíry je jednoducho hlúposť. Pokiaľ mám k svojmu papagájovi vzťah a chcem mu dopriať pobyt vonku, tak niečo obetujem a budem ho prenášať aj s klietkou alebo mu urobím či kúpim druhú - vonkajšiu. Ide hlavne o pohodu a bezpečnosť a toto kšíry v nijakom smere nezabezpečujú.
Někdy je dobře, že se objeví v profilu i rok narození toho kdo odpovídá. K takové odpovědi co mě byla přehozena 46.131 mohu sdělit, že by to mohla být moje dcera a tahle generace má celkem zvláštní způsob komunikace. Jinak v létě, kdy jsme všichni venku se hodí pro papouška klec menší na ven. Konec konců v zimě, když jdeme bruslit a máme papouška tolik rádi taky si ho nebereme sebou na procházku.