Dobrý den, mám dva ochočené samečky korel, oba jsou stejně staří dva roky. Jsou ochočení, že jdou na ruku, žerou z ní, ale třeba sami na ruku nepřilétnou. Teď jsem přikoupil dvě samičky a chci se zeptet zda-li mám stejnou šanci na odchov jako v případě, kdyby nebyli ti samečci ochočení nebo je šance menší. Myslím tím, zda-li se příliš neupnuli na člověka za ty dva roky.Vím, že tento problém existuje u větších inteligentních papoušků, ale co u korel, má někdo stejnou zkušenost? Díky.
Díky. Zatím se k sobě nemají, spíše samečci samice odhánějí, ale odhánějí se i ty samečci navzájem, což předtím nedělali. Nejsou to žádné šarvátky. Ale jsou u sebe teprv týden. Jedna samička je roční, druhá teprve dvouměsíční. Měl bych zkusit rozvěsit dle Vás budky a případně jednu nebo dvě, nebo počkat na příští rok až dospěje i ta druhá samička?
Přímo s ochočenou korelou zkušenost nemám, ale myslím, že problém nebude. Nám teď bez problémů hnízdí domácí mazlíčci andulky /5 mladých. A pyrury taktéž mazlící /4 plná vejce.Žádný problém při navazování *ptačí známosti* :-) neměli.
ja mel doma 4 roky samce korely, kdyz zacal vojiždet polštáře. tak jsem mu koupil samici 1 rok sni nemluvil pak jsem ho prestal poustest a hrat si snim. dalsi rok drepel v budce sam. dalsi ji tam pozval a ona zasedla, jenze ji neuměl spářit, pářil ji hlavu, rameno (nevedel kam se strefit :D) dalsí rok se mu to povedlo strefit se do pořádny diry.:D:D a hnedka odchoval 6 mladat. a odchovava do dneska, je krasnej ve forme!!Kdyz nehnizdi, tak je v klidu, ale jak zacne hnizdit tak se z nej stane magor, nesnese u sebe niko jinyho jenom samici. brani si to, kdyz vlezu do klece k nemu tak me napada a stipa do krku :Dproto k nemu chodim jenom se sprejem s vodou, to uteče do budky:D No je preci znát, že ma hodne společnýho s kakadakama. Je pravda že pokaždý jedno mládě trosku skubne, ale neni to tak hrozny, takže to hnedka doroste. Opravdu jenom pár peříček. je zajímavý, že jenom jedno z hnizda
Mně hnízdila korelí samice počátkem jara. Je ochočená tak napůl. Vleze na prst, vezme si zrno z ruky, ale sama nepřiletí. Když hnízdila, tak nás taky odháněla. Sameček je plachý stále. Nemají spolu problém.
Jakub.ara: Ten Váš popis páření je skvělej! Takovej naturální. :-)
No tak jsem četl vaše příspěvky a se vám to podařilo já mám roselu pestrou ochočenou bere z ruky jak písknu tak přistane na rameno nevím jestli ještě zdivočí tento rok jsem dokoupil samečka a měl jsem stejny problem jako jakub.ara nemoh se trefit takže obě snůšky čisté ješťe ktomu ho začala srážet za letu k zemi tak jsem je musel oddělit nechám je na čas od sebe pak se uvidí co ztoho bude jak je dám zpátky do hromady.