Aktuálně: 3 731 inzerátů211 823 diskuzních příspěvků18 271 uživatelů

Jakého papouška?

anonymní (neregistrovaný) 14.06.2010, 15:39:45 xxx.xxx.128.159
Zdravím, chtěl bych si pořídit papouška, ovšem nejsem si zcela jistý jakého (jsem naprostý začátečník) a tak se ptám... Chtěl bych aby cenově byl tak do 1000 Kč, aby se dal nějak rozumně ochočit. Abych nezapomněl, bydlím v bytě takže voliéra větších rozměrů by nebyla kam dát, takže spíš klec s tím že by jsem ho pouštěl aby se proletěl po pokoji.. koukal jsem zde na webu vzhledove se mi moc líbila rosela pestrá :-) Předem děkuji za rady
Orina (neregistrovaný) 14.06.2010, 15:59:01 xxx.xxx.119.179
Toto téma zde již bylo probíráno mnohokrát. Je těžké vnucovat vám papouška a nebo dávat nějaký tip, když strefit do černého se můžete jenom vy sám. Vám se líbí rosela a já bych je nikdy nechovala ani neměla jako mazlíčka. Takže co se líbí jednomu nemusí se líbit druhému, takže je pouze na vás co si vyberete. Pak doporučuji zajet se podívat k některému chovateli na skutečnost jak pták řve nebo jak vůbec vypadá. I když s tím řvaním je to na baterky, protože když si stoupne cizí člověk k voliérám tak ho ptáci většinou pozorují a jsou zticha a nebo ti plašší zalezou do budky . Pokud nemáte představu o velikosti papouška je dobré ho vidět, protože spousta lidí se klidně zeptá když vidí dospělého senegalce jestli je to mládě amazoňana.
anonymní (neregistrovaný) 14.06.2010, 22:11:30 xxx.xxx.16.33
rozela je do bytu, klece a k ochoceni nevhodna doporucuju andulku, korelu, pyruru
Peťula (neregistrovaný) 15.06.2010, 09:56:23 xxx.xxx.38.103
Dobrý den, je opravdu těžké Vám poradit. Pokusím se dodržet Vaše podmínky pro papouška, a napíši Vám vždy nějakou jeho výhodu či nevýhodu. Klasicky ANDULKA(není náročná na prostor, je přítulná, naučí se mluvit/ neustále štěbetá. KORELA velmi kontaktní papoušek, naučí se jen pár slůvek, často jedno/pozor můžete trefit na neutišitelného křiklouna, AYMARA PRUHOVANÝ je tichý, velmi klidný, nenáročný na prostor, mazlivý, skoro nelétá, bude po Vás šplhat/ nenaučí se mluvit, díky ovocné stravě má řidší trus. Z větších druhů KAKARIKI je větší velmi akční zvídavý papoušek, mluvení asi ne/ mečí jako koza, je to bordelář,MNÍŠEK kontaktní papoušek/ nekřičí často, ale když už, tak velmi hlučně, ALEXANDR MALÝ zvědavý inteligentní elegantní, talent na mluvení/ když je nespokojený hodně si zakřičí. ALEXANDR RUDOHLAVÝ velmi elegantní papoušek, melodický hlas, přirozeně o něco plašší, mluvení není jeho silnou stránkou, nevýhodu neznám. Určitě by se našlo mnohem víc druhů, ale pro začátek si je tady v druzích alespoň prohlédněte, pokud se Vám některý zalíbí, napište, pokusím se dát víc informací. V každém případě je třeba sehnat ručně dokrmené mládě, ušetříte tak papouškovi hodně zbytečného stresu. Hodně štěstí :-)
Milan (neregistrovaný) 15.06.2010, 12:50:49 xxx.xxx.128.159
Tak nakonec jsem se rozhodl pro korelky :-) Včera jsem si koupil knižku a už ji mám celou "přelouskanou" poměrně dost informací které by mě ani nenapadly... :-) Budu si pořizovat páreček (snad to vyjde) přírodně zbarvených korelek tak se těším jen doufám že to nebude ten neutišitelný křiklun... Ale jejich žvatlání a napodobování zvuků je úžasný :-)

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.