Aktuálně: 3 731 inzerátů211 817 diskuzních příspěvků18 271 uživatelů

Problém nová korela

anonymní (neregistrovaný) 12.06.2010, 21:11:23 xxx.xxx.48.24
Předevčírem jsem přivezl samici korely, rok starou z venkovní voliéry z výborných podmínek. Dal jsem jí ke svým třem, takže bych měl mít teď dva páry. Problém je, že nová korela je značně neklidná, neustále pobíhá velmi rychle po zemi a křičí. Tohle dělá parkrát za den. V předchozí voliéře žila s jinými korelami. Přijde mi to jako by někoho volala. Neví někdo radu jak jí zklidnit. Problém je v tom, že zbytek osazenstva je poněkud klidnější povahy, takže jsou vyjevení co se děje a nežerou tolik jako před tím. K útokům na novou samici nedochází, ale přijetí také není nevřelejší, když se dostane do těsné blízkosti jiné korely, tak ten jí zobákem odežene. Pomůže čas, nebo lze pomoci nějak jinak? Dovezl jsem jí pře dvěma dny. Díky za postřehy.
anonymní (neregistrovaný) 12.06.2010, 22:06:38 xxx.xxx.48.24
Je to tedy normální, lze nějak pomoct nebo prostě čekat?
Orina (neregistrovaný) 12.06.2010, 22:48:48 xxx.xxx.82.230
No jestli jste jí šoupnul k těm vašim, tak se nedivte.Vždyť z toho může mít šok, být u cizích a ještě v cizí voliéře. Kdyby zoufalstvím pošla ani bych se nedivila. Měl jste jí nechat několik dní mimo houf, jen aby je mohla pozorovat, aby si zvykla. Ale to vám měl chovatel poradit
anonymní (neregistrovaný) 13.06.2010, 01:00:48 xxx.xxx.16.80
ja si takhle privezl pred dvema mesice take samici a pridal do hejna. Byla tak smutna a porad narikala, ze mi ji bylo moc smutno , tak jsem se jeste vratil pro jejiho partnera . Ted sedi spokojene na vejcich a je klid. Prebyvajiciho samce jsem prodal.
anonymní (neregistrovaný) 13.06.2010, 08:25:03 xxx.xxx.40.193
Pomůže to když je oddělím? Nevypadá to, že by se nesnesla s ostatními, prostě jen se jí stýská.
anonymní (neregistrovaný) 13.06.2010, 11:01:45 xxx.xxx.193.236
ono hodně záleží na povaze ptáka, my chováme korely 30 let, a to co popisujete , se nám stalo jednou. Taky jsme se vrátili k původnímu majiteli a koupili od něho i samce. Ono přepárovat korely vypadá jako hraka, protože to nejsou nároční ptáci, ale pokud měla u původního majitele samce nebo mladé, vůbec se jí nedivte, že něco hledá, obzvlášť v hejnu jiných korel. Asi bych ji taky chvilku nechala aspoň za pletivem samotnou.
anonymní (neregistrovaný) 13.06.2010, 11:13:55 xxx.xxx.40.193
Zkusím a uvidím. Díky. Když se to do týdne nezlepší tak jí vrátím.
anonymní (neregistrovaný) 13.06.2010, 11:23:23 xxx.xxx.193.236
bylo by dobré ale, aby s ostatními měla vizuální kontakt, i hlasový. Ať má své teritorium a postupně se prostě na ně zvyká. Myslím, že to půjde a bude vše ok.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.