sunflowersmane Taky mám austrálii venku, a zatím z těch všech australských papoušků mám mladé akorát od zpěváků.Kouřovím jsem vyhodil 4 prázdné vajíčka a penanti hrabou v budce ale to jataky všechno co dělají,Králováci jsou ještě mladí takže tam jsem se snuškou nepočítal a dokonce mi nezasedli ani drahuá pára zpěváků a pár kakariku ktere jinak pravidelně odchovávám spolu s kouřovíma, takže asi na tom něco bude.
Na prázdniny už jsem vymyslel menší zálety, jsou ale opravdu jen menší, protože za volierama už nemám víc mista jak 1,3 m.Delka každého záletu by tímpádem byla 1,3 šířka 1 m a výška 2m.Budou z OSB desek stejně jako otevřené zálety které zatím v těchto volierách mám.Chciudělat dvě vrstvy OSB desek a mezi ně dát polistyren nebo vatu, spíš ale vetu protože v polistyrenu se daří myším a ve vatě přece jenom míň.
Letos to je u mě na odchov hodně slabé.Zatím mám 2 mladé zpěváky už venku z budky samice znovu sedí na 4 vajíčkách a v budce už mám vylíhnuté 3 mladé, ty chci kroužkovat zítra po Přerově, až koupím kroužky.Letos jsem ještě poprvé odchoval alexandry malé.Měli 4 vajíčka z toho 3 plné, jedno mladé ale před kroužkováním zemřelo a a teď mám jenom 2.Samice a samec se mi ale pobili a samce jsem musel dát pryč z voliery protože byl dost pomláceny.Samice mladé nekrmila tak teť poprvé ruřčně dokrmuju dva alexandry.
Samec už je v pořádku.Oko se mu zpravilo a křídlo taky, už mu jen dorůsta prožkubané peří na objku kolem krku.Vrátil jsem ho zpátky k samici a zatím to vypaá že by mohli ještě jednou sednout.Samice leze do boudy.Dávám klíčené,ovoce zeleninu,míichanici i suché takže mají všechno:).
Teď vypadají nadějně i senegalci, které jsem si před třema týdnama dovezl a už navštěvují budku.
Jinak k těm alexandrům čínským.Znám chovatele,který je chová celý rok venku v kolonyich a každý rok odchovává hodně kusů.
Bavil jsem se s ním, jak snášejí zimu a říkal že jsou podle něho odolnější než austrálie, které má taky hodně-královské,penanty,červenořídlé atd.-Říkal že číňani spí přez noc na pletivu a nepřimrznou.Neumím to pochopit ale asi to tak opravdu je.
fylip
Filip,čital som Tvoj prispevok o tom nezdare v odchove.Pamataš sa ako som Ti pisal,že ti horsky su ešte mladi a Ty si mi oponoval?O kralovskych som Ti napisal,že si ich myliš s istou etnickou skupinou,už si pochopil prečo som Ti to pisal?Všetko ma svoj čas,ver že aj mladata od vyspelych rodičov su kvalitnejšie,ako od polodospelych vtakov,ktori su sice už schopni sa naniesť,ale nie su ešte telesne na 100% pripraveni.To maš to iste ako keby si dal pripustiť fenu veľkeho plemena pri prvom harani.Prajem Ti veľa uspechov v buducej chovnej sezone.
Ahoj,
U královských jsem ti napsal už předtím že odchov neočekávám, ale jenom chci na pozdější snášení samici připravit a seznámit ji s budkou.Jinak u těch kouřovích na to myslím máme každý svůj názor.Já vím že kouřoví můžou hnízdit už v jednom roku.Tento rok zahnízdily kouřoví kteří byli rok staří dvoum lidem které znám a mají i mladé.Já mám samici 5-ti letou a samce dvouletého.Myslím že k sobě nejdou.Neviděl jsem je krmit se ani pářit.Zkusím je ještě nechat do příštího roku a jestli nic nebude tak zkusím vyměnit samce.
Taky hodně štěstí:)
fylip
ahojte ak by ste sa na tejto stranke nedozvedeli co by ste chceli tak by som vam mohol odporucit stranku: www.korelachochlata.jex.cz ok?pise sa tam po SLOVENSKY!!!aspon ja som na nej nasiel to co som potreboval!!!je tam pisane o vsetkych papagajoch ktory ziju na svete!!!chodte sa tam pozriet!!!prosim