Dobrý den, chtěla poprosit o zkoušku určení zda je to samec či samička. Vím že to tu již bylo popsáno, ale nejsem si jistá. Řekla bych že samec??Děkuji Lenka
Upřesněte věk, jistě se jedná o mladého jedince, u ptáků s ještě tmavým okem to je těžší, ale spíše bych se přiklonil k samičce. Věk je kolem jednoho roku?
Teď s váma Orino nebudu souhlasit, mnoho chovatelů nemusí testy na pohlaví dělat. Zvlášť, pokud máte možnost vybírat z více kusů.
Samci mají žlutý /oranž. / spodek, samice zelený nebo žlutý prokvetlý se zelenými pírky. Ještě je odlišná barva oka a tvar a nasazení horní části zobáku.
Bohužel jsem tomu věřila než se mi stalo, že jsem čekala u samice 4 roky na mladé, byl to samec. Vyfotit ho nemůžu, protože už jsem tady svoje fotografické umění předvedla s pyrurama a pak se nedá ani pořádně chytit, aby ho někdo vyfotil na ukázku. Prostě někdy je příroda mocná čarodějka. Posílám jednu mizernou ukázku
Takže k nim přidat samice. Dám na vás nebudu tedy dělat DNA, jen škoda že je ta rada inkognito. Nebudu vědět při případném nezdaru, komu napsat. A když se to povede, tak ani nevím komu poděkovat.