Neví někdo z Vás o někom, kdo má postavenu domácí či venkovní voléru v tomto stylu? Chovat by se v ní měli australští papoušci. Scháním jakoukoukoli inspiraci co se týče použitých materiálů, umělých rostlin apod. Uvítám jakoukoli, radu či foto. Děkuji.
zadnou takovou jsem nevidel, ale ma predstava by byla asi velka voliera se stromy ( nebo aspon kmeny ) , sem tam nekde nejake lano, nejake popinave nejedovate rostliny a fajnovy by byl napr, maly vodopadek a plno kamenu.
Styl by byl hezký, jen musíte především uvažovat, jak budete vnitřek voliéry čistit, aby vám tam nakonec nekoukaly bílé skály jako v Argentině, kde hnízdí na pobřežích racci.
to mate asi pravdu pani Orino. Jeste jsem ted narazil na moc pekne stranky a sikovne vyresene voliery z foliovniku. http://www.folbrecht.cz/fotogalerie.html?galleryId=8
Dobrý den,
O tom taky uvažuju, ale nemám na to voliery.Chci ale do každé voliery dát na zem kmen a udělám v každé volieře jezírko:)Větvě na okus měním pravidelně a tyvěším na pletivo i s jehlíčím nebo listím takže to přírodně vypadá.U královských vydržela i tráva,takže tam to vypadá nejlíp, ale ostatní austrálie nedala trávě šanci:)
fylip
Já si to taky tak nějak představuju, mám na to prostor 0,6x2x2m (š,v,d,). Jen bych dal asi exotičtější dřeviny, samozřejmně, že umělé, korely by si asi jinak pochutnaly. Použil bych k tomu výklenek, který mám k dispozici v bytě, zadní a boční stěny bych obložil umělým kamenem. Nevadily by ty umělé rosliny? Ještě přemýšlým z čeho vyrobit rám, aby to tak nějak ladilo.
Čištění by taky nemuselo být tak náročné, kameny se dají umít a vyvařit, písek taky, stěny taky a umělé rostliny se dají taky umít. Mohlo by to podle mně jít. Akorát ten umělý kamen. 800,- za metr čtverečný je tak na můj vkus dost. Ale to je baumaxová cena, nebo použiju obklad se vzhledem kamene, to se bude mít ještě líp.
Koukněte se na hmyzáky - na voliéry Č.Drozdka, je to něco úžasného, ale chce to samozřejmě prostor.Velmi pěknou voliéru cca 10 x 10 m měl / nebo ještě má?/ př. P. Burdych - zastřešil celý dvůr a měl tam širokou paletu druhů.
Příští rok, pokud vše dobře dopadne mám v plánu blok voliér zakončit jednou o rozměrech 8 x 4 x snad 3,5m, ponechám tam starší hrušeň, jen ji trochu ořežu. Co tam bude přebývat je ještě i pro mě otázkou, ale favority samozřejmě mám.Bude to samozřejmě o financích a o dostupností favoritů na osázení.
Tak já se přidám...s umělýma kytkama mám již zkušenosti u andulek a korel..sice se dobře čistí teplou vodou a hezky vypadají ..ale jejich košatost trpí tím , že i přes to, že ptáci mají dostatek větví na "okus"..na "hraní", bezinku, vrbu aj., tak i přes to oždibují listy umělých květin.Po použití za 3 měs. mají trsy holé "větévky odhsora, spodek zatím odolává.Každý den uklízím umělé listy do popelnice.Až bude foťák vložím foto...Jinak i v umělých kytkách se naučili trávit noc:-))
Ještě k tomu tropickému pralesu. Ptáci v něm stejně nežijí, žijí v nejvyšších patrech stromů a dole je horko, vlhko a celkem tma. Rozkládá se tam dřevo a zbytky zeleně. Lezou tam většinou bouci, mravenci a další potvory. Větší zvířata chodí po vyšlapaných stezkách, takže tam taky celkem nepříjdou.