Protože chováte africké druhy papoušků a máte určitě více zkušeností, chtěl bych se vás zeptat na váš názor - radu.
Momentálně mám ve voliérce 140 x 80 x 170 cm(výška) ručně dokrmenou samičku papouška senegalského. Od 8 měsíců byla v kontaktu s ještě jednou samičkou pap. senegalského. Teď ji je něco přes 4 roky a nedaří se mi ji spárovat. Vyměnil jsem na ni už 3 samce. Poslední strakatý samec byl od ni utlačován (nepouštěla ho ani ke krmení). Jak by jste postupoval při spárování s jiným samcem? Umístil jsem dva samce na polici do této voliérky zvlášť do menších klecí vedle sebe. Jeden je odchov v ČR rok 03 a druhý je údajně 5 letý(odchyt). Zatím je takhle má třetí den. Takhle jsem postupoval i u jiného páru, protože jsem měl obavy, aby samec nenapadal ochočenou samičku, ale nakonec samice dolézala za samečkem a chodila mu na jeho klec ve voliéře a tak se mi je podařilo spárovat, proto takhle postupuji. Chtěl bych od vás radu, jak dále postupovat. Mám totiž nutkání až budu celý den doma, že jednoho ze samečků vypustím a budu je sledovat, jak se budou chovat, protože mi nepřipadá, že by samička o ně jevila zájem. Samice už vícekrát byla v toku (dvořila se mi svěšovala křídla a podobně).