Dobrý den,
Co říkáte na nedělní Přerov?Řekl bych že zatím nejslabší jaký jsem zažil.Strašně málo ptáků.Jeden amazonek černotemenný,3 žaci,2 samci konžští g.g.-pán za ně chtěl 12 000-to se mi zdá aktuálně trošku moc,jedna samice eklektusů,4 alexandři velcí,nějací alexandři malý.Já jsem prodal pár alexandru malých modrých,dva alexanři vousatí, 3 rudohlaví,asi 7 senegalců a potom tam byl pán který prodával nádherné páry senegalců z odchytu-údajně chovné.Byl jsem s tímhle pánem domluvený.Vybral jsem si pár který nebyl nijak plachý a koupil jsem si ho:)Jenom jsem je dovezl domů a dal je do voliery(větší než na jakou byli zvyklí) se začali krmit.V Přerově jsem rovnou koupil kmenovou budku a dám jim taky normální z překližky ať si vyberou.Samice není vůbec plachá, k té můžu i dojít a klidně sedí.Samec je trošku plašejší, ale ani ten není ne to že je z odchytu nějak moc.Když jsem u nich ve výletu tak ani nezaletí dovnitř.Za tuto páru jsem platil 5 000 Kč.Není to moc.Pán říkal že letos už měli mladé, ale odebral jim je k ručnímu dokrmení takže by podle mě mohli zasednout ještě jednou.Jinak z dlouhokřídlých byly snegalci a konžští jediní.Nebyl ani jeden meyerak.Nevidel jsem ani jednoho amazoňana.to je z afriky asi tak všechno.
Z austrálie tam bylo ještě míň ptáků.Nebyl ani jeden červenokřídlý,2 přírodní penanti-jedna už vybarvená samice a jedna ješě nepřebarená,jeden vybarvující se samec pap nádhern ých,jedna samice papouška královského-tu vzal známí,nějací zpěváci, ale pěknou samici kterou jsem potřeboval jsem nesehnal.Dokonce jsem neviděl ani kakariky.Byl jeden Barnard límcoví velký,2 aratingy jenday,nějaké aratingy zlaté.Myslím že jsem neviděl ani korely, ale jistý si nejsem.Jibnak venku u stánku kde se prodávaaly myslím i přípravky na oldřervení, byl na prodej nádherný pár modrých penantů.Samec i samice byly hodně velci, pám ze ně chtěl ale 6 000 Kč.
Každopádně Přerov hodně slabí.
fylip
Ze všech přerovských setkání co jsem kdy navštívill to minulou neděli bylo opravdu nejslabší.Krom těch dvou samců pap. konžských tam byl ještě jeden, ze senegalců mě zaujala samička - letošní - asi 35 % žlutých pírek, dle prodávajícího i jeden sourozenec a matka stejně i více žlutí. jinak senegalců min. 15ks. Opravdu sabá účast, já jsem vezl pár tarantíků, kupující už čekal. Ještě bych připomenul nádherné křivky, hýly sibiřské a dlasky. Klobásy tradičně stejné kvality.