č.1 straka
č.2 přírodní zelená
č.3 mix bělokřídlé modré, asi lutino, zelená oliva,
č.4 podle hlavy asi straka
č.5 mix lutino, zelená oliva, modrá, albino,, modrá perlová
č.6 dole modrá perlová, nahoře straka
konec jsou dvě fotky rozmazané.
moc děkuju :D já byhc to nepoznala :D a víte co je zvláštní že všechny tyto andulky kromě té modré straky sou potomci tý přírodní zelené a šedé andulky - jediné které poznám jsou albín a lutino :D
Ono to už je všechno tak zkombinované dohromady, že pokud nemáte rodokmen, tak se líhnou všechny možné mutace. Proto je takové umění správně vybrat pár aby se vylíhly duhové andulky a kdo to nemá v oku, tak se sekne, že buď prodá něco cenného za pakatel a nebo se zase kupující napálí když koupí obyčejnou perlovku jako duhovou. Taky musí mít chovatel v oku výstavní typ andulky, protože jak jsem tady uvedla fotku modré perlové, laik by ji koupil draho jako výstavní.
to já je nemám na výstavu ani na prodej za draho ani nechci duhovky jak mít tady z těch mích myslím že by to ani nešlo :D nebo já nevím :) jen mě zajmaly ty mutace.
nee nechávám jen ten jeden pár tu šedou samičku, a teťka mám novej pár ještě nemám fotky a ty mi začly taky okukovat a navštěvovat jednu budku tak doufám že z toho něco bude :)
http://www.rainbowzucht.de
http://www.vogelzucht-kaiser.de
Stránky už byly uvedeny dříve. Uvádím je pro zájemce, kteří se chtějí podívat na zahraniční stránky duhových andulek.
ale dneska sem přišla o jendu mladou z budky byli tam dvě plus 4 vajíčka a dneska při kontrole sem našla jendo mládě uhynule :( nebylo nakrmen ale to druhé jo nevm míchanici jim dávám a vždycky je kmily tak douámže o to jedno se postarají
Možná v německém jazyce by se něco našlo. Já jsem se učila mutace i přiřazování páru za pochodu. Buď jsem něco zvorala a nebo mě nějaký anonym v nějaké diskusi vynadal a tak třebaže neměl někdy pravdu, zase jsem se pídila co říkal a tak jsem postupovala bez knížek. Proto mě ještě dnes nejsou některé souvislosti úplně jasné. Je to hlavně v tom neprodat nadějné mládě a hlavně ho rozpoznat. Je to přesně to o čem psala Petra. Lidi mají na burze v krabici papoušky -- různé mutace (a to nejen andulky) a prodají za lacino něco, za co by dal znalec tisíce. Proto je dobré na burze šmejdit, protože nikdy nevíte na jakého chovatelského experta narazíte. Viz poznámka zde od jednoho chovatele, že duhové andulky stojí 150,-, možná je za tolik prodává, protože ani neví o jak cenný chovný materiál se připravuje.
Našla jsem ty webové stránky z německa a dala jsem je sem do diskuse. Kdo má zájem ať se podíví, takové duhové andulky za 150,- českých neseženete :-D)
A upřímně trošku závidím zadavatelce, že má víc nabídek na prodej "duhových". Kvůli nepříbuzným kusům hlídám inzeráty, ale ještě se mi nestalo, že by mi prodávající poslal fotky, většinou mi ani neodpoví. Uvádím všude samozřejmě své jméno, že by to bylo tím? Asi jsem "bubák" :-)