Aktuálně: 3 730 inzerátů211 798 diskuzních příspěvků18 271 uživatelů

Korela, nechce se ji z klece

anonymní (neregistrovaný) 20.05.2010, 15:37:14 xxx.xxx.64.89
Ahoj, co mám všechno udělat pro to, aby moje korela chtěla z klece. Nejhorší je, když ji chci vyndat a nechce vlést ani na ruku, začne klobat do ruky. Nic nedělám pod násilím. Je možné, že je to kvůli jejímu věku? Cca 6měsíců..
anonymní (neregistrovaný) 20.05.2010, 16:42:31 xxx.xxx.174.103
Nepíšete jak máte korelku doma dlouho, jestli už je na vás zvyklá a nemá z vás třeba strach...Pokud ji máte krátce a důvěra k vám jí zatím schází, rozhodně jí z klece zatím nepouštějte,a nevyndavejte.Určitě by se pak sama nechtěla vrátit, a nahánění a chytání by vaše vztahy nadlouho pokazilo.
anonymní (neregistrovaný) 20.05.2010, 16:55:24 xxx.xxx.64.89
No, máme ji zhruba 3 měsíce. Vypadá to, že důvěru opravdu nemá. Párkrát vyletěla z klece a vždy se zastavila o záclonu před oknem..
anonymní (neregistrovaný) 20.05.2010, 16:59:13 xxx.xxx.64.89
Tak to je pouze jeden měsíc a pár dní. Ne 3 měsíce : )
Lucka (neregistrovaný) 20.05.2010, 20:48:36 xxx.xxx.33.148
Taky jsem si přinesla domů neochočenou korelku, také klovala a bránila se... Postupovala jsem takto: Ráno jsem jí nedala zrní, nechala jí celý den bez jídla. Večer jsem si na ruku nasypala zrní a ruku dala pomalu do klece... Korelka po asi 5 minutách váhání začala zobat z ruky... Další dny jsem proces opakovala.. Pak jsem ruku dávala do prostoru aby korelka musela na ruku skočit a dosáhnout tak na krmivo. Pak už normálně chodila na ruku... Je to sice trochu drezura ale je zaručená.
anonymní (neregistrovaný) 20.05.2010, 21:07:30 xxx.xxx.174.103
To není drezura, ale týrání zvířat :-( Nabízet potravu z ruky ano, ale aby zobala proto, že chce a ne proto, že umírá hlady!!! Pro podávání z ruky volte pamlsek který je pro korelku atraktivní (např.senegalské proso...u nás vedou klásky trávy utržené na louce),teprve až bude vaší ruce důvěřovat, případně bude ochotná na ní sedět můžete otevřít dvířka klece a dopřát korelce trochu svobody. Chce to trpělivost, ale vydržte vyplatí se to.
anonymní (neregistrovaný) 20.05.2010, 21:43:29 xxx.xxx.64.89
Dobrá, asi po ni chceme po měsíci moc. Ještě bych se zeptal-> ona nechce jíst nic jinýho, než směs slunečnice, prosa a nějakýho obilí. Občas si klobne do salátu, ale nic jinýho nejí. Jakej pamlsek bych na ni mohl ještě vyzkoušet?
anonymní (neregistrovaný) 21.05.2010, 09:22:13 xxx.xxx.174.103
Můžete zkusit nabídnout klasy senegalského prosa, jablko, strouhanou mrkev, natvrdo vařené vajíčko...pokud máte možnost vyražte o víkendu někam do přírody, na louce jí natrhejte klásky trávy (lipnice, šťovík,ovsík,jitrocel...)nebo větvičky stromů(vhodné jsou například stromy ovocné,vrba,líska,lípa,dub,buk,borovice.....) Pokud jí pak připnete svazeček trávy nebo větviček do klece, věřím, že jí uděláte radost :-)
anonymní (neregistrovaný) 21.05.2010, 10:56:20 xxx.xxx.64.89
Vařená vajíčka jsme zkoušeli a nechtěla.. Trávu si ovšem vzala : )

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.