Dobrý den,prosím vás mohl by mi někdo poradit, koupili jsme amazonany oranžkřídlý,kteří už cites nepodléhají ale potřebovali bychom zjistit stáří papoušků,předchozí majitel papíry cěkuji za odpověd Vendulaites prý ztratil.Na kroužku je pouze nějaké číslo,tak se chci zeptat kde to jde zjistit.?
Amazonané odchování letošního roku by měli mít kroužky z rokem a nemusí mít doklady o registraci. To co jste koupili ti ptáci(pokud jsou starší) by měli mít pořád reg. list. Pokud ho nemají tak byli ptáci chovaní na černo a jelikož byla zrušena od letošního roku registrace ptaky chovatelé začli prodávat to že někdo stratil reg. list je pouze výmysl.
mne se napriklad ztratit registracni list povedlo. nicmene neni zadny problem vyzadat si duplikat. kazdopadne by mel prodavajici vedet, na kterem urade je registroval.
Není to už v dnešní době jedno, zda byli chování na "černo" nebo byli registrováni? Pokud byli registrování budou dávat více a lepší mladé? Mám dojem, že vám registrace a papírování kolem chybí.
Pro zadavatele - máte s největší pravděpodobností dospělé jedince / pár??/, tak se jim snažte vytvořit co nejoptimálnější podmínky a pokuste se o dchov. Prodávající vám dnes nemusí poskytnout reg.listy při prodeji i dříve registrovaných jedinců.