Dobrý den, naše korela poslední dobou tak trošku blbne. Z ničeho nic začne mávat křídly jak zběsilá a někdy je příliš blízko pletiva a mlátí křídly o něj. Všude je peří. Malá pírka i dlouhá ocasní.
Taky je to taková nešika, často neudrží rovnováhu a "hraje si na netopýra" hlavou dolů. Někdy zůstane v klidu a přezobákuje a otočí se, jindy opět mlátí zběsile křídly kolem sebe.
Nedokážu si její chování vysvětlit. Ale trochu mě to peří na dně klece, ocasní pera už spíše připomínají koště.
Právě že je venku pořád, lítá po bytě každý den min. 5 hodin, i více. Má otevřeno, občas si zaletí zpátky do klece.. Pohyb jí nechybí. Má i prostornou klec, větve, hračky..
Tohle chování mi připomíná mojí korelu co jsem měla dřív. Byla taková jako rozrušená nevěděla jsem proč ... zkuste jí postříkat vodou z rozprašovače, mohla by se uklidnit a věnovat se sprchování
No tu vodu jsem zkoušela párkrát jen tak, ale myslím že se jí to nějak extra nelíbí. Po stříknutí se vždy oklepe a kouká na mě takovým tím výrazem: "Jsi normální?!" :-D.