Odčervení?
Chtě bych se zeptat, když už jsme u toho odčervení, jestli odčervujete křepelky č. a jak se u vás tento drobný ptáček dožívá věku.(věk jsem nikde nenašel)
A dále, jestli je zapotřebí odčervit letošní odchované papoušky?
Malej TIP: Vždy je dobré mít po ruce hroznový cukr(Glukopur) Pokud je znatelně papoušek vysílený, nebo je prostě vidět, že sním něco není v pořádku, tak právě Hroznový cukr slouží, jako vhodný doplněk energie. Občas ho podávám do míchanice a nebo se může podávat do vody.
Ondřeji, u silně začerveného ptáka je jediný /co já vím/ odčervovací přípravek který neucpává střeva RUNCID - červy v těle ptáka paralizuje a postupně je pták vylučuje z těla, neodchází zaráz. Také je nejvíce šetrný ze všech. Druhá věc je ta, že i silně začervený pták může uhynout na celkové vysílení, kdy ho to odčervení tak trochu dorazí.
RUNCID se dá sehnat na veterinách, ale setkala jsem se aji s problémem kdy mi ho nechtěli prodat protože není na ptáky registrovaný /asi jako každý druhý/, nakonec sem je ukecala. Taky je u něj vyšší cena. Nejmenší balení se dělá 60 ml a stojí okolo 350,- A jinak je na objednání, běžně ho nemají.
Po odčervení mají podle mě ty česnekové kapky smysl, že už se tak snadno nenakazí i kdyby přišel do kontaktu s nakaženým trusem, ale taky to asi nebude 100%