Nedá mi to a musím říct také svuj názor.Já nejsem žádný velký chovatel,mněl jsem vždycky jen pár ptáku pro radost a nikdy jsem žádného neprodal.Hned jak se tady někdo zeptá na cenu tak ho uspěšně začnete kamenovat.Já si myslím že pokud chce někdo chovat ptáky pro radost tak at si je chová a pokud je chce chovat na kšeft,tak v tom také nevidim nic špatného.Pokud se o ně správně stará a ptáci nestrádají tak je podle mě vše v pořádku.To by jsme mohli začit kritizovat všechny chovatele co prodávají,štěnata,rybičky,hadi,ovce a já nevim co všechno.Pokud někdo chová ptáky jako podnikatelský záměr a prodej ho živí,tak je docela logické že se zajímá o cenu.Já v tom prostě nevidím nic špatného.Kdyby nikdo neprodával,tak kde by jsme ty ptáci brali?Ted mě mužete kamenovat. Honza
Myslím, že zeptat se na cenu není nic špatného. Jenže tady se den co den a neděle co neděle píší dotazy na výkup což není žádné chovatelství ale vyhazování ptáků z domu, protože každý si může spočítat kolik asi bude mít zájemců z řad chovatelů a mazlíčkářů a tolik odchovat a ne množit ptáky jako sardinky. A co se týká dalších cen tak jsou tady probírány tolikrát, že mi není jasné, proč se dotyčný ptá, jestli si myslí že se od pondělí do pátku změní cena rosel nebo penantů nebo kakakriků. Nehledě na to že zájem o ceny je dotaz čistě spekulativní. Prodám levněji než Franta a prodám toho víc. Nebo Pepa prodává za lacino tak to tam jedu zkoupit a někde to střelím o nějakou stovku dráž. Jiný zájem o znalost ceny nevidím. Pokud někdo chová ptáky pro peníze v přiměřených podmínkách tak prosím, ale na burzách jsou vidět zadělané přenosky, ptáci namačkaní v bedýnkách a podobně. Takový chov exotů pro peníze je trošku divný kšeft.
Pokud jsou ptáci chováni v žalostných podmínkách,tak stebou samozřejmě souhlasim.Na druhou stranu si myslim,že od takového chovatele by jsme si asi nikdo ptáci nekoupili.Teda pokud by jsme je kupovali přímo u chovatele a viděli v jakých podmínkách žijí.Na burze je to bohužel jinak.Tak že pokud koupit,tak jedině z voliér přímo u chovatele.