Ahoj,chtel bych se zeptat jestli mate nejake tipy na zimni voliery.Chtel bych si koupit alexandry male,ale nemuzu je dat v zimě schovat do domu.A problem je ze oni prave v zimě kladou vajička.Jde to kladeni nejak presunout nebo jen zateplit volieru?
V každém pádě bych při vašem problému raději volila jiný druh papouška, abych neměla problém s voliérou. Pakliže chcete chovat papoušky kteří musí mít v zimě v zázemí teplo a nemáte na to podmínky, je lépe se takového druhu vzdát než ho držet v nepřiměřených podmínkách. Mně by se líbili ararauny, bohužel nemám možnost postavit jim takovou voliéru, kterou bych si představovala, že by měly mít, tak je jen obdivuji, ale nevlastním.
Dobrý den,
Alexandři nekladou vajíčka jenom v zimě.Jejich chov přez zimu venku bych ale neskoušel.Nejsou to nejodolnější ptáci.Já jejich hnízdění odkládám tak že jim v zimě netopím a nechávám jim tam teplotu tak na 0- -2.Někdy je tam samozřejmě i tepleji.Podle toho jak je venku.Budku mají k dispozici.Navštěvují ji i přez zimu ale snášet mi samice začala až na začátkku dubna a teť mám dvě krásné mladé:)
Jinbak jestli chcete mít alexandry venku celí rok tak to vydrží jedině číňani.někde jsem četl že jsou dokonce odolnější než austrálie.Alexandr malý by ale rozhodně letošní zimu nepřežil a kdyby ano tak by neměl na noze ani jeden drápek.Na ifauně se psalo že venku nemají problém i alexandři černohlaví.Jsou to krásní alexandři, ale nevím jestli je to pravda takže si to radči předem ověřte.
fylip
Dobrý den .Já mám alexandry ve venkovní voliéře s vnitřním záletem.Vzimě je vypouštím ven jen když je hezky slunečno většinou přez poledne.Ve vniřní ubykaci je maximálně 0 stupňů ale většinou kolem +5
když hrozí větší mráz přitápím.Hnízdění začínají v březnu.