dobry den dneska jsme zjistila ze andulka vyhodila zase z hnizda vajicka.udelala to uz nekolikrat a nevim proc vzdycky sedi tyden a pak sup a jsou venku.samice je lonska samec asi 7 lety.nikdy mlade nemely.loni se vubec o nic nepokousely.samicku co mel pred touhle stou taky mlade nevyvedly.je chyba v samcovy?a proc je vyhazuje samicka.ani parit jsem je vlastne nevidela.i budky maji na vyber.
O andulkách se říká, že jsou to papoušci pro začátečníky. Ale určitě tomu tak není . Vždycky se vyskytne něco nad čím člověk přemýšlí a co měl v chovu poprvé. Týká se to nejen vyhazování vajec. Kdy u mě to mělo hodně příčin a každou jsem nakonec vytřídila jako přirozenou potřebu papoušků. Taky zahnízdění chovného páru nebylo jednoduché a samci jsem musela vyměnit postupně po několik let samice, aby o tu jednu měl zájem. Byl i problém páření, kdy musí pár harmonizovat nejen navzájem ale i velikostí aby vůbec k páření došlo. Je toho tolik s čím se člověk setkává u hnízdících párů andulek. Jenže ty problémy se kterými jsem se setkala já, nejsou nikde v knížkách popsané, takže vyhodnocení je čistě na letitých zkušenostech chovu a na pozorování. Taky těžko popsat určitý případ, protože pokaždé má zdánlivě totožná věc jinou příčinu a tu musí v chovu každý vypozorovat sám. Pokud by to bylo v knize popsáno je to jen obecný návod.
Taky si myslím,že ty vajíčka nebyly oplozená.Moje samice anduly snesla vejce,ale nebyla oplodněná,tak je po nějaké době vyházela z hnízda,druhá je podle mě rozklovala,protože z druhé budky zmizely a nenašla jsem je nikde.Ale problém v samci být může,můj pár se páří,ale mají pořád prázdná vajíčka.Asi to samec pořádně neumí.