Ahoj Michale,
smekám, krásné voliéry a zálety. Michale, je mi jasné, že jste s otcem velice zruční řemeslníci, proto jsem si jistý, že jste si tohle chovatelské zařízení postavili svépomoci. Mohl by jsi prosím tě napsat rozměry voliér a záletů ? Jaký je použit materiál, jedná se pouze o dřevostavbu ? Pro jaké vytápění jsi se rozhodl ? Mohl by jsi se také zmínit o rozpočtu na stavbu bez práce? Díky G.Z.
Dobrý den,
Michale velice pěkné chovatelské zařízení přidávám se k Zdendovi a taky smekám..a taky se přidám se svým dotazem, jaké nájemníky čeká tohle luxusní ubytování?a plánujete venkovní výlety osázet zelení nebo zůstanete jen u bidel??
Díky za uznání, taky nás to stálo potu.
Ve volierách budou (zatím) dva páry turaků. Ještě mám arborofily, ale ty s turaky nebudou. Výlety máme v plánu osázet. A těď tobě Zdenku, na betonové zakl. desce o rozměrech 11x2,5m je dřevěná konstrukce z venku pobitá palubkami, zevnitř OSB deskami, izolace je 8cm vata. Vytápění mám na elektriku. Vnitřní zálety jsou 150x205x140. Výlety 150x200x300 š.v.h. Kromě elektriky jsme dělali vše sami a kolik to stálo ani raději nechci vědět, ale mám to napsaný. Abych nezapomněl, taky se musela udělat voliera pro našeho kocoura, ale ta je z boku vlevo a je trochu menší.(to mu stačí).
Ahoj Michale, jaké bude zabezpečení tvých voliér proti škodné? Viděl jsem u tebe i využití ohradníku, sám plánuji jej na jaře použít a to i z hora. Mílovi se dostali právě z hora a bylo vystaráno.G.Z.
Michale,můžu vědět pokud to máte již naplánované jakou zelení hodláte osázet voliery??pokaždé se rád podívám nejen na to co ve volieře poletuje ale i na to co je v ní za rostliny..osobně mám ve volieře nasázeny stromky černého bezu ale třeba purpurky mi ho letos uplně obrali takže estetický efekt nic moc:)na jaře bych rád zkusil sazenice bobkovišně lékařské takže uvítám i jinou inspiraci..děkuji Raduz
Ahoj Radku, do voliér nejspíš nasázím traviny,skalničky a kapradí, možná nějakou tůjku, ještě jsem to neřešil. nic co má pupeny tam dát nemůžu, protože to zlikvidujou, aspoň u hroznového vína to tak bylo....
No právě krom bezu tam mám ješte pámelník a ten je v klidu ale jak začnou tahat na hnízda tak je konec z bezu zůstane jen pár lupínků...proto sem se ptal jestli nemáte ozkoušeno něco co vydrží tyhle nálety hmyzáků:)
Ahoj Michale, připojuji se ke gratulaci máš to super. A vidím že od mé poslední návštěvy jste se stavbou opět velmi pohnuli. Tak už jen vymyslet co do těch voliér pořídíš. Jaro už se začíná naštěstí blížit. Zdraví Míla