Aktuálně: 3 730 inzerátů211 806 diskuzních příspěvků18 271 uživatelů

Vyrobená klec - pletivo?

Lucie (neregistrovaný) 09.05.2010, 00:21:28 xxx.xxx.33.148
Dobrý den.. pro moji korelu jsme vyrobili klec ze dřeva a pletiva... avšak pletivo je z Baumaxxu pozinkované (na obrázky byly fotky drůbeže a tak mě ani nenapadlo zapřemýšlet, jestli není pro papouška špatné ) .... Vadí to?
anonymní (neregistrovaný) 09.05.2010, 07:12:20 xxx.xxx.198.48
Papouškova klec by neměla být kulatá. Klec v místnosti umístěte tam, kde se nejvíce pohybujete, ovšem ne v blízkosti okna. Průvan je pro papoušky smrtelně nebezpečný. Klec v domě není rozhodně vhodná v kuchyni s ohledem na výpary. Také pozor na cigaretový kouř - je toxický, papoušek by se s ním neměl setkat. Klec či voliéra by měla mít alespoň dvě své strany pletivo vodorovně i svisle, kvůli šplhání papouška po kleci. Pozor na nevhodné větve k okusování či do ptačího stromu. Jsou to větve akátu, tisu, oleandru, čilimku a rododendronu - jsou jedovaté. Při delším pobytu papouška v nevyhovující kleci, tedy především v kleci s obyčejným pletivem, které uvolňuje do těla papouška při jeho lezení a okusování nebezpečné kovy, může dojít až k úhynu papouška.
davemo1 (neregistrovaný) 09.05.2010, 07:14:37 xxx.xxx.198.48
materiál, ze kterého je vyrobena klec musí být zdravotně nezávadný a ošetřen zdravotně nezávadnou povrchovou úpravou. Zcela nevhodné je pozinkované pletivo, případně železný materiál bez dodatečné povrchové úpravy. Zinek i rez je pro papouška toxická a může způsobit i smrt. Vhodný materiál je želozo s povrchovou úpravou práškovou barvou, která má atesty na zdravotní nezávadnost - vyžadujte od svých prodejců nebo ideálně nerezový materiál (kvalitní nerezový materiál nepodléhá korozi - nekvalitní nerezový materiál může rezavět - jak poznat rozdíl naleznete zde "nerezové klece")
Petr (neregistrovaný) 09.05.2010, 12:04:43 xxx.xxx.230.164
Odchoval jsem desítky papoušků a nikdy mi na pozink pletivo neuhynul ani jeden,Prášková barva komaxit nic nevydrží,můj senegylec oloupal celou klec,až na samotný material.Klece z kvalitního nerezu cenou převýší cenu chovaného papouška několikrát.Jinak pletivo stačí natřít barvou na dětské hračky/černou/a je to OK.Petr
anonymní (neregistrovaný) 09.05.2010, 12:44:40 xxx.xxx.193.236
nikdy jsem neslyšela, že by pozink ptákům vadil, určitě míň než barva, protože pozink neoloupou.Máme papoušky už 30 let v pozinkovaných voliérách.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.