no t yjsou nádherní :) já teťka sháním samičku k samečkovi a také bych se chtěla pokusit o odchov :) můžu se zeptat jak velkou mají budku? a z jakého materiálu? moc děkuju
děkuju je to docela zajmavé mě se zatím daří odchovy u andulek nic jinýho kroměalexandra totiž nemám :D ale vždycky jsem měla zeto že by měla být dřevěná budka mám u andulek dvě jedno ze špalku kterou může samička podle libosti zevnitř upravit a tak a pak mám druhou ze dřevotřísky takže jsou stěny hladké a nedají se klovat a ktéto budce se žádná samičk nehlásí ale o tam tu druhou by se mínili porvat.
Dobrý den,
Já jsem na podzim sestavil pár alexandrů malých přírodních.Oba ptáci jsou z roku 2005.Asi před měsícem a něco jsem je viděl pářit.Měl jsem radost protože jsem myslel že k sobě nějak nejdou.Neviděl jsem je krmit ani jinak projevovat simpatie.
Asi za 5 dnů samice snesla první vajíčko a ob dva dny snášela další až do čtvrtého vajíčka.30.4 se mi vylíhlo první mládě a další dvě další den.Poslední vajíčko bylo prázdné.Zatím se rodiče starají perfektně.Zítra chci mladé kroužkovat:)
Neodvážil jsem se mladé nafotit protože je samice pořád s nima vbudce a krmit ju chodí dovnitř samec.Včera jsem ji po dlouhé době viděl.Samec jí vystřídal a u mladých byl v budce on:)
fylip
Já jsem jim do budky taky nechodil nahlížet.Jen když se samička vzdálila.Teď když jsou mláďata vylíhlá vyletuje stále častěji.Už jsem tři okroužkoval ale čtvrté je o dost menší tak to má ještě čas.Pavel
Dobrý večer, chci se připojit ke gratulacím, holátka jsou super :-) Docela mě překvapill Váš výběr materiálu na budku, osobně bych určitě volila dřevo, ale jak se zdá ptákům to žádné potíže nečiní, což je hlavní. Můžu se ještě zeptat, co to je na první a druhé fotce před mláďaty? Nedokážu to idetifikovat :-)
Před mláďaty jsou vlašské ořechy,nebo spíš skořápky.Již několikrát jsem je vyhodil z budky ven ale vždy si přinesou nové.Samička je měla v hnízdě už když seděla na vejcích.Důvod neznám.
dobrý den,
Už jsem tady psal.Včera jsem kroužkoval svůj první odchov alexandrů malých.Když jsem ale otevřel budku tak jedno mladé bylo mrtvé.Vylíhlo se ve stejný den jak ještě jedno mlaé, ale bylo o polovinu menší.Nakrmené bylo, ale asi bylo prostě slabší.I tak ale v budce zůstaly 2 krásné velké mladé:)
Nafotil jsem je tak přikládám foto.
fylip