v ideálním případě tepelný zdroj, nejlépe inkubátor, nutribird A21 nebo jinou krmnou směs, dočasně lze krmit podomácku vyrobenou, ale je to jen nouzové řešení, injekční stříkačku či sondu, krmení po určitých intervalech a to i vnoci v takto raném věku a spousta trpělivosti
podložit ho jinám je ideální řešení, jaké zkušenosti? několik let chovat papoušky pod rodiči aby se získali zkušenosti, co papoušek potřebuje, získat určité základy a ty vypilovat tím že se začne ručně dokrmovat mládě staré několik týdnů a postupně třeba po několika letech se dopracovat k dokrmování od prvního dne, právě jak říkáte, jak máte dostat krmení do tak malého zobáčku, to se naučíte po mnoha měsících kdy se to právě naučíte na několika týdeních mláďatech, upřímě že dokrmíte vaše mládě s minimálníma zkušenostma, které jak odhaduji v tomto odvětví máte je téměř nemožné
Je jedno jestli máte zkušenosti z chovem 2 roky nebo 20 ... stačí chtít ptáče zachránit, budete se pídit po informacích v co nejkratším čase (použiji vyhledávač), nebudu sedět na netu na diskusi kde v sobotu chodí hrstka chovatelů kteří možná něco poradí ... v tomto případě je to asi už pasé když se jedná o jednodenní mládě
Jak víš, že si ho nevšímají? to, že rodiče ponehají mladé nenakrmené má vždycky svůj důvod, většinou je velmi časté dívání do budek,rušení, což vyplývá i z toho, že hned 1. den věděls o vyklubaném mláděti. Tom
souhlasím s Tomem,že staří někdy nechají slabé nebo nemocné mládě být a nekrmí.Měli jsme korely, které to tak dělaly a když jsme mládě chtěli zachránit a dali je jinam, obvykle opravdu po pár dnech umřelo, jak to staří poznali, netuším. Budky ale také denně kontroluju, vím také 1.den o vyklubaném mláděti, vždycky vyčíhnu dobu, kdy je budka prázdná. Nemá smysl nechávat v budce případné mrtvolky, kontrolovat budky v době líhnutí považuju za nezbytné. Pokud mě ale staří nepustí a sedí, neruším je a budky nekontroluju.
Dobrý den , mám pár korel a začaly mi hnízdit . všude jsem četla že se v hnízdě střídají oba ale můj samec střídá samici jen když se jde najíst stačí to je to normální?