Aktuálně: 3 869 inzerátů207 363 diskuzních příspěvků18 216 uživatelů

smrk,borovice?

anonymní (neregistrovaný) 03.10.2007, 16:01:07 xxx.xxx.48.224
Záleží pouze na vás jaké dáte bydla černý bez je pro papoušky též jedovatý mimo plodů a hojně se dává takže je to individuální mnoho úspěchů
cone
cone 03.10.2007, 16:20:47 xxx.xxx.176.221
Zase věc názoru.Dávám již léta přednostně černý bez na bidýlka at už velkým papouškům jako žako nebo konžský nebo i malým agapornisům.Vždy v krátké době oberou kůru a nezaznamenal jsem ani příznaky nechutenství.Jen jsem někde slyšel, že zelené nové výhonky nejsou vhodné a tak zelené nedávám.Bříza je často podávána na bidla,přitom je lehce toxická,ptáci to asi poznají a nějak ji ani neokusují.BIDLO ALE VYDRŽÍ
mirča (neregistrovaný) 06.10.2007, 13:02:44 xxx.xxx.12.42
take jsem cetla v nekolika knizkach ze vhodna biedelka jsou prave z cerneho bezu a brizi no nazacatku me to docela vydesilo ja jim cerny bez tez davam i bruzu tak ted jsem na rozpacich asi zustanu jen u ovocnych stromu :-)
cone
cone 06.10.2007, 18:26:59 xxx.xxx.176.221
Ta bříza je asi i velmi nechutná,bidla dlouho vydrží neokousaná / velké plus pro lenocha chovatele /.Upřednostnuji černý bez, zrovinka jsem několik bidel z bezových větví nainstaloval, a jsem v klidu když sleduji jak se hned senegali a konžští doslovava vrhli na obírání kůry.Cone
Jaroslav Pietrasz (neregistrovaný) 10.10.2007, 00:52:01 xxx.xxx.45.90
Takže , já dávám Agošum teď momentálně Břízu a byly doby , kdy jsem dával i Vrbu smuteční . Moji papoušci okusují všichni Břízu a celkem jím chutná . Myslím , že stejně nejlepší je ale ovocné , beru to podle toho , že i hraboší a hlodavci si vyberou k okusu ovocné dřevo . Myslím , že jím víc vyhovuje a proto je vhodnější . Je to můj názor s pozdravem Jarda
cone
cone 10.10.2007, 21:33:53 xxx.xxx.176.221
Jardo, a když porovnáš s jakou chutí okusují břízu nebo bez a bidla z ovocných stromů, co vede?Všichni moji papoušci upřednostnují bez a ovocné.Můi známý chová žaky a velké ary, a břízu dáva jen proto, že ji neokusují, respektive jen velice, velice málo.Tento přístup pokládám za nevhodný, okusování je papouščí vlastnost.Cone
Jaroslav Pietrasz (neregistrovaný) 10.10.2007, 23:30:56 xxx.xxx.45.90
Můj názor je takový , že pokud dáváš dost větví na okus , tak není potřeba aby ničili bidla . Některé bidla mám z ořechu a papoušci je neničí , je totiž hořký . Bidla stačí vydenzifikovát a jsou opět použitelné . Jinak papoušci dávají samozřejmě přednost čerstvé větví , takže pokud nechceme aby nám okusovali bidla , stačí je nechat vyschnout a dřevo ztvrdne .
anonymní (neregistrovaný) 11.10.2007, 08:37:53 xxx.xxx.176.221
Já jsem pro okusování bidel,respektive kůry, i pro větve na okus.Ale bidla měním, přece jen po určité době je zaneřáděné o zobáku, kterým o bidlo třou když si ho čistí. Jediný problém je při držení většího počtu velkých papoušků s vhodným materiálem na bidla, v blízkém okolí začíná docházet.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.