Lonská samička andulky letos poprve zahnízdila.Vše vypadalo v pořádku.14 dní seděla poctivě,10 den kontrola budky 6 vajíček. Další 15 a 16den byla podezřele často mimo hnízdní budku,17den po ránu při krmeni jsem zjistil,že má nezvikle urousaní bříško,nedalo mi to a zkotrontloval jsem budku.Jedno vejce bylo celé a zbytek snůšky 5 vajec, obsah obsah obaleno v hoblinách a skořápky tam nebyli.Budku jsem vydenzifikoval a znova zavěsil.Mám zkusit další zahnízdění nebo samičku odstranit z chovu?Ve volieře 2-1-2 d-š-v mám 3 páry andulek,2 páry v pořadku už krmí první vylíhlá mládata. DĚKUJI ZA ODPOVĚDI.
Děláte předčasné závěry ... samice mohla vejce požrat protože byli neoplozené. Po další snůšce se přesvěčte o oplozenosti a pak teprve jestli bude opět požírat samicici případně vyměňte. já ale dávám šancí víc. Taky to mohla udělat samice jiná nebo její partner.
To požrala již mláďata před vylíhnutím ? S tím jsem se ještě nesetkal, to že požere vejce pár dní po snesení s tím jsem se již setkal . Zřejme je požrala(zničila) jelikož nebyly oplozené.
Budu rád , když se vyjádří i ostatní chovatelé andulek se svými zkušenostmi . (nejsem zadavatelem tématu )
podle vlastni skusenosti ktera u me fungovala dejte samicce misto vsech vajicek hraci kostky ve velokosti vajicek vajicka co bude snaset odebirejte a nechte ji sedet na kostkach. jeji vajicka dejte pod jiny par nechte ji sedet 18 dnu a pak jak se budou lihnout jeji nebo cizi mladate tak ji je tam vratte a pristi hnizdeni uz bude uspesne protoze ty hraci kostky nerozkousne ale bude na nich sedet opravdu to funguje