Aktuálně: 3 728 inzerátů211 748 diskuzních příspěvků18 271 uživatelů

MNÍŠCI - plusy a mínusy

Zdenka (neregistrovaný) 25.04.2010, 21:33:13 xxx.xxx.57.166
Dobrý večer.
Prosím všechny,kdo mají nějakou zkusenost s mníšky,aby mi napsali,jestli je pravda,že je to nenáročný papoušek vhodný jako mazlík-jednoduše ochočitelný,neagresivní..Je dobré si pořídit ručně dokrmeného mníška? Jaká by mohla být cena takového mladého? Mohou se choavat jednotlivěi-nebo je lepší v páru? Hlavně mě zajímají také negativa - např. jak moc jsou hluční-třeba ve srovnání s párem andulek a jestli jsou schopni se naučit mluvit-aspoň několik slov...Uvítám vaše informace,protože to není moc známý papoušek,méně chovaný a poměrně málo se o něm píše. A proč se vlastně tak málo chová? Dřív byl údajně častěji choavným papouškem .Tak proč najednou málo? Děkuji moc za všechny vaše názory a odpovědi.. Zdenka.
anonymní (neregistrovaný) 25.04.2010, 22:09:29 xxx.xxx.16.33
jen tak od boku si vybavuju 3 prispevovatele tohoto fora, kteri museli dat mniska kvuli neunosnemu kriku pryc. rucne dokrmene mazliky, singl v domacnosti.
anonymní (neregistrovaný) 25.04.2010, 22:40:22 xxx.xxx.116.199
Proč najednou tak málo by mohli odpovědět ti co se jeho chovu zbavili. Já mníšky nikdy neměla, tak nevím.
Říman (neregistrovaný) 26.04.2010, 07:40:28 xxx.xxx.68.194
Mníšek je celkem hojně chovaný papoušek, má svoje nároky jako každý jiný papoušek . JAko domácího ,azlíčka bych doporučil ručně dokrmeného , dá se ochočit i nedokrmený , ale déle to trvá a záleží také na povaze samotného papouška . Pokud je chcete srovnávat hlučnost s andulkou - dle mého názoru to není měřítko na srovnávání .
Doporučuji Vám najít si chovatele mníšků a s ním si domluvit schůzku a vše prodiskutovat a vidět na vlastní oči .
marsoun (neregistrovaný) 26.04.2010, 15:43:45 xxx.xxx.30.34
mniška mam 2 roky jako mazla a jsem spokojen je to opravdu mazel bez agrese vuči rodině. Mám jednoho a není problém .Dokrmoval jsem ho, ale myslím že i mladý jedinec se dá zvládnout ochočit , ale dokrmený bude snažší na zvládnutí. Co se týče hlučnosti tak si nám sousedi nestěžují a to bydlím v paneláku.Mám jen jednoho tak nemužu říct zda je to že nekřičí vyjímka a nebo je to o přístupua nebo o povaze, protože když byl malý tak se občas na návštěvu ozval ,ale teď je ok a nekřičí je tišší než korelka co jsem měl před ním.Ale každý papouch si občas zakřičí a v ten moment je určitě hlasitější než andulka a asi i než většina velikostně podobných ptáčků. Naštěstí to není často spíš když něco nechce tak se ozve ale poslední dobou už nekřičí skoro vůbec.Mluvení někdy by mohl přestat do všeho kecat :).
Je hodně temperamentní takže potřeuje dost zábavy a pozornosti ale jinak nenáročný. Pokud budete chtít něco konkrétního tak se ptejte.
anonymní (neregistrovaný) 26.04.2010, 21:53:14 xxx.xxx.57.166
Ano-mám spoustu různých otázek. Prostě váhám,jakého miláčka si pořídit: mníška,pyruru nebo senegala? Ale papoušek senegalský je už na nás hodně cenově nedostupný.. Proto se ptám tady i na mníšky-protože jsem se o nich dozvěděla teprve nedávno-stejně tak o tom,že existují nějaké pyrury...Právě hledám INFO-jak je to s mníšky..s pyrurami..prostě jsem četla různé názory..Třeba že jsou mníšci těžko zvladatelní,takoví křiklouni a hyperaktivní...Pyrury také lidi hodnotí jako velmi aktivní-až podivočené.A kousavé...A prý pořád musejí "oždibrávat"..že přímo nesekají zobákem-jako senegalové-ale prostě štipkají.Senegalové se prý zase hodně fixují na jednoho člověka..a proti ostatním dělají výpady.Ale zase tolik nekřičí...Jestli znáte i povahu pyrur a senegalů-tak prosím porovnejte a napište mi..Díky. ZDENKA.
anonymní (neregistrovaný) 26.04.2010, 22:35:53 xxx.xxx.30.34
nemůžu posoudit nemám s nima žádnou zkušenost jen co jsem se dočetl.V téhle volbě vám nemohu poradit. Je pravda že mníšek je divoch , ale dá se zvládnout Papoušek není jako třeba pes, který se dá výchovou naučit aby poslechl příkaz co mu dáte pokud nebude chtít tak vás neposlechne a nic s tím neuděláte.Může se stát že si s pořízeným ptáčkem nesednete a on vás brát nebude.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.