dobry vecer chtela jsem se zeptat mam samicku alexandra maleho asi 6 let stara pred mesicem jsem je videla parit se se samcem (2 roky)a cekala jsem vajicko.myslite ze je neplodna.predchozi majitelka co ji mela ji mela venku i pres zimu.ma taky umrzle nozicky:(.samec ji krmi.bud je to tim ze on je mlady a nebo ona neplodna.pred loni mela vajicka ale to nebyl samec toho jsem loni dokoupila.nevim si rady bude tady nekdo komu se to taky stalo a poradimi?mam jeste volnou samicku taky 2 roky tak jestly to mam preparovat?a starsi dat pryc?dekuji moc za rady.
dvouletý samec ještě nemusí mít mladé i když může.V knížkách se uvadí že samice od roku a pul a samec od 3-ůlet takže já bych ještě tak 2 roky počkal a jestli příští ani další rok nic tak bych je skusil nějak předělat.Jinak já bych asi dal toho samce k oboum samicím a ť si vybere, ale to až příští rok pokuď ste je viděla pářit tak by starší samice mohla mladší napadat.
fylip
dobry den chtela jsem se zeptat jak pise pan fylip myslite ze bych mohla dat ty dve dohromady s tim samcem?samce sedi na pletivu a toka s tou mladou druha je v budce ale nema tam nic.jen tam cely den sedi a dvakrat za den vyleze se napit a neco snis.dala bych tam jeste jednu budku jen provizorne aby ta mladci se mela kam schovat.je to dobry napad nebo hloupost?dekuji moc