Aktuálně: 3 727 inzerátů211 742 diskuzních příspěvků18 271 uživatelů

Senegálce nebo mníška ???

Zdenka (neregistrovaný) 21.04.2010, 18:29:49 xxx.xxx.57.166
Dobrý den. Známí uvažují o pořízení ptačího miláčka do bytu. Pročetli jsme spoustu informací - ale stále zvažujeme mezi papouškem senegalským a mníškem.. Můžete mi napsat prosím názor - v čem je který papoušek výhodnější a v čem by mohl být problém? Lze srovnávat např. náročnost na prostor,krmení nebo extra péči? Jak se liší chování těchto druhů? Vím,že je to i podle vlastností každého jedince. Ale chci mít pohromadě vyjádření těch z vás,co je chovají a už vědí daleko víc,než my. Nestačí nám teorie z knih a z netu-ale zkušenosti a názory znalých jsou k nezaplacení.. To je vždy pro laiky to nejcennější. Děkuji moc. Zdena.
Orina (neregistrovaný) 21.04.2010, 18:42:25 xxx.xxx.75.169
Nevím kdo vám na tak obsáhlý dotaz odpoví. Já sama chovám senegalce a odpověď by vydala na celou knihu. Nehledě na to, že nevím jestli se najde chovatel který má tak velké znalosti o obou druzích, aby mohl srovnávat. Na srovnání je potřeba chovat alespoň po několika párech od obou druhů. Poznat chování a nároky papouška neznamená chovat jen jednoho mazlíčka nebo pár. A taky záleží jak dlouho tyto papoušky chovatel chová. Proto nevím jesti se zde najde takový chovatel kdo si na srovnání obou druhů troufne.
fylip (neregistrovaný) 21.04.2010, 19:02:02 xxx.xxx.80.34
Dobrý den,
Senegalec je perfektní pták na ochočení.Není hlučný jako mníšek a podle mě je ají hezčí.Když si koupíte mladého dokrmeného ptáka tak se perfektně ochočí.Mníšky jsem slyšel a křičí hodně takže toho bych si JA do domu nevzal:), ale prý jsou taky dobří na ochočení takže záleží na vás.Senegalce jsem viděl v Přerově už ají ručně dokrmené mládě za 3000Kč takže to zas tolik není.
fylip
fylip (neregistrovaný) 21.04.2010, 19:17:27 xxx.xxx.80.34
Ještě se doplním.Nechtěl jsem aby to náhodou viznělo, že vám vimlouvám mníšky.Jenom jsem napsal jak to vidím já:)
S mníškama nemám skušenosti takže doufám že vám napíše ještě někdo.
PS:Přikládám foto mojich senegalců.
fylip
Obrázek
Adf (neregistrovaný) 21.04.2010, 21:05:37 xxx.xxx.162.117
Papoušek senegalský je velmi hezký papoušek. Rozhodně i mníšci jsou však velmi krásní. Prý jsou to dokonalí komedianti. Nevím. Pokud se chcete něco dozvědět o těchto papoušcích pak mrkněte sem: http://www.quakerparrots.com/forum/ pokud trochu vládnete anglickým jazykem.
marsoun (neregistrovaný) 22.04.2010, 08:25:27 xxx.xxx.30.34
Těžká volba. mníšek je opravdu velký šašek s velkým temperamentem, ale dokáže být i velký přítula.Dá se i snadno ochočit a s tím křikem je to asi od jednotlivého ptáka. Jednoho mníška mám doma jako mazlíka a nekřičí skoro vůbec , ale jak píše orina nedokážu vám řict zda je lepší ten nebo onen papoušek už taky pro to že každý člověk má jinou představu o ideálním mazlíkovi.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.