Aktuálně: 3 727 inzerátů211 744 diskuzních příspěvků18 271 uživatelů

korely v hejnu

anonymní (neregistrovaný) 19.04.2010, 20:25:09 xxx.xxx.16.80
Mam ve voliere dva pary korel a dva samce na vic. Zatim je klid a neperou se. Chtel jsem se zeptat, zda li muzou byt lichy samci ve voliere s pary, nebo je mam dat radsi pryc ? Voliera je 3,2,1, d,v,s plus zalet 2,2,2 d,s,v. Dekuji za odpoved
anonymní (neregistrovaný) 24.04.2010, 20:17:01 xxx.xxx.193.236
záleží na povaze korel, měl jsem dva páry, kdy jeden samec krmil hnízdo druhému, ale taky dva bráchy, kteří se tak porvali, že jeden zabil toho druhého.Já bych rozhodně neriskoval s lichým samcem, někdy to nefunguje ani v párech.
anonymní (neregistrovaný) 24.04.2010, 21:15:46 xxx.xxx.204.249
Liché samce ne. Samci vábí svým zpěvem samice které už jsou spárované a může se stát že samice opustí kvůli jinému snůšku.

Víc než jeden pár korel člověk musí také uvážit, korely (samci) sice nejsou vůči sobě agresívní (vyjímky se určitě najdou-příspěvek výše), ale budky si dost brání před vetřelci, a tím že korely se v zahřívání vajec střídají tak se může stát že snůšku (mladé) opustí protože na hnízdění jim prostě už nezbyde čas ..
Martina (neregistrovaný) 25.04.2010, 22:07:25 xxx.xxx.94.255
já mám ve voliéře také lichého samce a po mých zkušenostech nedoporučuji. samci se sice spolu bez problémů snesou ale lichý samec úspěšně likviduje vejce v budce. takže momentálně se rozhoduji zda pořídit další samici a nebo se lichého samce zbavit a ponechat jen jeden pár.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.