Jakého miláčka vybrat
mam jak stredni papousky, tak velke papousky. tam, kde stredni papousek deset minut hloda a velkych skod nenadela, protoze si ho mezitim nekdo vsimne a vyhodi ho, velky papousek projde, ani neprbrzdi a zpusobi skodu v radu stokorun, a kdyz se zadari i tisicikorun. takze nepocitejte, ze dokazete prijmout takova opatreni, ze zarizeni bytu neutrpi. utrpi. pokud vam to nevadi, pak je to v poradku. pokud vadi, velkeho papouska si neporizujte. zvlaste s pristupem "Tak určitě počítáme, že klec bude pro něj jeho soukromí pokojíček, který si bude převážně zavírat on sám". to budete mit z bytu kulnicku na drivi. napriklad s mejma zakama momentalne mlati jaro a jsou protivni jak pondeli. jedinym smyslem existence samce je hra "jak ji vytocit v deseti minutach". spolehlive to zvlada v kratsim case. po dobu, po kterou je pusten z klece, ho neustale stopuju a zamestnavam. zadnou jinou cinnost v te dobe delat nemuzu. pocitam hodiny do vikendu, kdy pofrcej na par mesicu do venkovni voliery a ja zas budu chvili zit :-)
Doporučuju senegalce.Je na ochočení perfektní.Alexandra jsem teť kupoval na ochočení sestřenici(i když jsem jí ho rozmlouval) a je strašně plachý.Mojí alex. malý jsou ve volieře taky plaší.Samice mi teť sedí na čtyřech vajíčkach takže samec se ke mně víc přiblíží aby jí bránil, ale i tak jsou hodně plaší.Když jsem měl senegalce tak s tím nikdy nebyl problém.Venku ke mně ve voliéře přišly po bidýlku až k pletivu a piskali si se mnou:)Austrálii nedoporučuju.Horáci jsou u mě pláší.Ne sice tak jak alexandři ale jsou.Navíc potřebují hodně lítat.Rosely bych už vůbec nedoporučoval.Mám penanty a řekl bych že to jsou mezi australskýma papouškama nejlepší letci, ale taky jsou hodně plašší.
Nevím jestli to je pravda ale známí dokrmuje svoje mladé amazoňany a říkal že na ochočení moc nejsou.Kdyby jste se už ale přece pro amazoňana rozhodl tak z těch levnějších je např. amazoňan venezuelský(oranžovokřídlý)-toho dneska koupíte už i za 7 000.Žaka jste psal kolem 20 000.To je dost skreslená cena na kterou jste se určitědíval ve zverimexu:)Na burze nebo i na ifauně když se podíváte na inzeráty, tak zjistíte že žaka už koupíte i za 13 000 i když průměrná cena je spíš 14-15 000Kč.
Jestlui by jste byl ochotný zajet do přerova tak určitě nebudete litovat:)Já jezdím každých 14 dnů.Je to největší burza u nás a aspoň by jste viděl víc druhů na vlastní oči a věděl ají jejich skutečnou cenu.
Poslední rada je ať nekupujete ve zverimexu.Prodejci většinou o papouškovi neví absolutně nic kromě jména a ceny:)Ve zverimexu většinou nejsou ptáci ani kroužkovaní takže takového papuška bych už vůbec nekoupil.Zajeďte si ke chovateli a vybrte si ta.Kupte jedině mládě a když starší tak ať už je ochočené:)
Jinak zauvažujte i nad arou nobilis.Cena není tak vysoká a je taky pěkná i když né tak velká.V Přerově jich bylo hodně a už i za 7500Kč.
fylip
Já bych doporučil tyto papoušky:)
fylip
fylip
Samice tam není ta mi zrovna sedí.
fylip
Přemýšlím o té burze, jen ta cesta mne děsí. To abych vyjel tak nejpozději ve 3 v noci. Když bych tam přijel třeba v 8, bude tam ještě něco k vidění nebo už bude vše prodáno a nic ke koukání?
Ten Amazoňan, co je o pár fotek výše od někoho jiného, je velikostně jako senegalec?