Určitě ano. Já mám jednu velkou přenosnou klec pro amazoňany a když na ně nemám přes den čas beru si je třeba do zahrady když pleju záhony. Další klec 6x2 mají na prolet v létě a jednu 2x1 doma. Protože jsou ještě mladí nehrozí, že by chtěli hnízdit. Proto zatím mohou cestovat z klece do klece.
Dobrý den,prosím o radu.Chtěla bych svému budoucímu žakovi koupit klec,na netu jsem našla hrací klec je dodávána s 4bidélky a 5 misky z nerezové oceli.Tato klec má 2 vytahovací zásobníky jeden na hrací části a jeden v dolní části hlavní klece a je vyrobena z tepaného železa, takže je velmi odolná a je lakována práškovou barvou z netoxické barvy.
Výška 1650 mm
Šířka 930 mm
Hloubka 690 mm
Rozteč mezi dráty 17-20 mm.Moc se mi líbí,ža má i hrací plochu na jedné polovině ve vrchní části,ale nevím jestli to není právě chyba,že je vrchní prostor klece zužený na polovinu.Poraďte prosím,mám raději koupit klec klasickou?Moc děkuji.
Jo to je ona.No tahle klec se mi zdá mnohem kvalitnější a s certifikátem.Ten posed nad klecí není asi tak důležitý,jen se mi to zdá variabilnější.U nás stejně budeme mít obývak přizpůsobený papouškovi(všude samé bidla)Díky za radu.Ta velikost pro jednoho papoucha stačí?Podle knížky od M.Bartla by mohla vyhovovat.Pokud ano ,pak bych ji koupila.
Voliéru mi postaví manžel na zahradě už jí mám slíbenou,všichni se na papouška moc těšíme i když bude až začátkem příštího roku,začínáme mu zařizovat výbavu.Ta klec co mi našel "neregistrovaný" by nám i vyhovovala vzhledově i cenově,ale hlavně mně zaujalo,že vypadá kvalitně.O domácí voliéře jsme taky přemýšleli,ale mám objednaný hrací stůl1x1m.Tak mám obavy abychom se do obýváku vešli taky my:-)))
Přemýšlejte o kleci co největší. Papoušek žije hodně dlouho a celý jeho život nebudete mít tolik času jako na začátku, kdy se mu budete věnovat intenzivně. Po
10-ti letech bude taky víc zavřený v kleci a proto by měl mít prostor co největší. Obzválšť žako, který je dost velký závislák na prostředí a tam kde si zvykne, tak je pak dost velký problém ho zvykat na jinou, větší klec.
Musím oponovat předchozímu názoru, o Vánocích jsem koupil krotkého, mluvicího dvouletého žaka, drženého v kleci odpovídající svojí velikosti tak pro pap. senegalského. Umístil jsem jej tedy přechodně (protože nelétal ) do voliérky o délce necelé dva metry a změnu majitele současně s klecí snesl bez problémů. Během léta bude přemístěn do ubikace asi o půl metru ještě delší a nepatrně i širší a vyšší.
Takže nelze udělat jednotný názor o závislosti žaků na prostředí, je to případ od případu jiné, ale obecně platí, že přechod do lepších podmínek snášejí žakové dobře.
Hezky jste mně navrtala Orino:-)začínám opravdu přemýšlet o dom.kleci na míru.Konzultovala jsem to s manželem a říkal,že by to zvládnul.Díval se na foto Vaších klecí a líbily se mu.Máme ještě dost času,takže se nechceme unáhlit.Moc děkuji za názory opravdu mi pomáhají.Chceme pro našeho papouška to nejlepší,Proto začínáme s přípravou už teď a jsme vděční za každou radu.
Já jsem dávala samce senegalce do klece a když jsem ho stěhovala na stejném místě do voliéry, tak jsem ho musela týdny stěhovat na noc zpátky do původní klece, protože v té nové a lepší nemohl usnout. A to byl jen senegalec. Takže i senegalci mají svoje vrtochy. Jen amazoňanům je stěhování fuk. Ty budou spokojení se vším, hlavně že se něco děje a je nějaký pohyb. Extroverd je extroverd. proto je mám.
A taky jak píše cone, že přendat papouška nevadí. Proč ale papouška přendavat, když máte čas si vše rozmyslet. Oni ty klece taky něco stojí, tak proč neinvestovat hned do té, která bude sloužit leta.
4 Zdenka - myslím, že obě klece v odkazech by pro jednoho žaka vyhovovaly. Žakové si rádi hrají a občas si potřebují protáhnout křídla tak, aby si je neomlátili o boky klece. Za důležitější než obří klec (pro jednotlivého žaka chovaného jako PET mazlíčka!) považuji dostatek předmětů na hraní a na jeho zabavu.
Mám dospělý odchovávající pár žaků umístěný ve vnitřním prostoru 4m délky napojeno na výlet stejných rozměrů a žakové tento prostor moc nevyužívají pro létání, pouze když jsou vyrušeni nebo když chtějí ven na déšť.
klec z pletiva má oproti tý lkovaný práškovou barvou jednu velkou nevýhodu (a pro mě teda zcela zásadní), neskutečně blbě se to čistí. jednou ti to ohodí trusem pěkně shora dolů a necháš na tom ruce a nervy.
klec cca 100*80 cm půdorys je pro žaka vyhovující. do o moc menší bych nešla, dáš tam bidla, misky, hračky, houpací kroužek, pár větví na okus a nebude tam k hnutí.