Dobrý den . U alexandrů malých se mi měli líhnout mladé , ale furt se nic neděje . Vajíčko jsem prosvítil baterkou a zdá se mi že do dvou třetin je tmavé a v jedné třetině je vajíčko světlé jakoby tam byla vzduchová bublina . Podotýkám že se měli líhnout před týdnem . Myslíte že mám ještě počkat nebo je už po nich ? Děkuji za odpovědi .
No právě tím přesným dnem zasednutí si nejsem na stoprocent jistý , ale bude to rozdíl max 3 dnů . Taky jsem našel včera jedno vajíčko vyhozené z budky a když jsem je rozbyl byl to záprtek :-(
Vydržte ještě pár dní, může se stát, že třeba zrovna ty první snesená vejce byla neoplodněná, a ty další se třeba ještě vyklubou.(samice třeba již pár vajec zahřívá, a další teprve donáší-ty potom tedy zahřívá kratší dobu-mladé se líhnou postupně několik dnů)Prosvicoval jste všechny? A jakou máte v chovatelském zařízení vlhkost a teplotu?
Tak jsem to nevydržel a dnes jsem vajíčka odebral a rozbyl . Byli v nich plně vyvinutá mláďata . Zajímalo by mně proč se nevyklubali . Mohli by jste mi proradit jestli se tomu v dalším hnízdění dá zabránit a jak mám teď pokračovat aby mi znovu zasedli ? Mám dál krmit máčeným a vejčnou míchanicí nebo dát chvíli pauzu a pak zas obohatit stravu aby je ot motivovalo k dalšímu hnízdění ? Děkuji za vaše odpovědi , rady a názory .