Aktuálně: 3 706 inzerátů209 899 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

lexandr černohlavý - zimování

anonymní (neregistrovaný) 14.04.2010, 11:06:24 xxx.xxx.143.54
Dobrý den . Dočetl jsem se tady že by snad tito ptáci snesli bez jakékoli újmy naši zimu bez možnosti přitápění . Je to možné ? Napište prosím vaše zkušenosti . Můžete přiložit fotečky vašich svěřenců a jejich chovných zařízení . Děkuji .
Michal Šilhavý (neregistrovaný) 14.04.2010, 11:24:28 xxx.xxx.33.22
to možné není
cone
cone 14.04.2010, 12:50:44 xxx.xxx.67.3
Myslím, že kdyby jich bylo u nás chováno na stovky a bez újmy přezimovování, pak by měla odpovd nějakou vypovídající hodnotu. Jelikož alex. černohlavých budou snad jen desítky a takto nezodpovědn se asi nezimují, tak se hodnotné odpovědi nedočkáte.
Jinak postavte odpovídající zařízení a pak shánějte chovance, opačný postup je spíše k ničemu.Některé zimy jsou u nás v našich klimatických podmínkách únosné, ale třeba ta letošní byla pro mnohé chovance osudná.
fylip (neregistrovaný) 14.04.2010, 14:25:08 xxx.xxx.80.34
Dobrý den,
Na ifaunu jste psal stejný dotaz a myslím že jste tuhle odpověď vyvodil z tématu na ifauně.Téma se jmenuje alexandr.
Pán tam nepsal že snesou naší zimu, ale že jsou poměrně odolní a nějaky stupeň pod nulou jim nevadí.Já jsem choval alexandry rudohlavé a u těch to bylo podobné.Měl jsem je ve volieře klesla teplota ají na -1 a alexandři si pořád hrály,skákaly a dokonce se koupaly.Drapky jim neumrzly a jiné následky taky neměly.
fylip
cone (neregistrovaný) 14.04.2010, 15:04:09 xxx.xxx.67.3
Je mi líto, že chápu tak jak chápu, ale naše zima bez možnosti přitápění je venku - 25°C a v nevytápěném záletu - 20°C. Pokud nežiji v jiném pásmu než ostatní v ČR tak takové podmínky letošní zimní měsíce připravily. Pokud víte o stovkách alex. černohlavých tak mě klidně poopravte, rád se nechám poučit, pokud víte o více "chovatelích" zimujících alex. černohlavé v nevytápěných voliérách tak se o tom zmiňte. Al. rudohlavý je zcela nesmysl zimovat při mínus °C naší zimy. Vím o případech zimování v otevřených volíérách / venkovních / kakadu moluckých, některých amazoňanů i žaků Musel bych sáhnout do kategorie výrazů, které se nehodí na toto forum.
Chovatele nedělá počet druhů a množství papoušků které mu mu nějak / nebo jen někteří / přežívají, chovatele dělá hlavně přístup ke svým chovancům. Hlupákům co experimentují by měl být chov pozastaven.
PS odpovídal jsem na dotaz vznesený na tomto serveru, doposud to tak fungovalo, že se odpovídá tomu kdo dotaz vznesl a na foru kde byl vznesen.
fylip (neregistrovaný) 14.04.2010, 17:35:38 xxx.xxx.80.34
Pane cone tak jsem to nemyslel.Myslel jsem že zadavatel vivodil z ifauny to že alexandři černohlaví můžou byt přez zimu venku.Omlouvám se jestli jsem to špatně napsal.
fylip
anonymní (neregistrovaný) 15.04.2010, 00:11:16 xxx.xxx.143.54
Samozřejmně jsem dotaz vivodil z ifauny ale párkrát se mi už osvědčilo že zde odpovědělo víc lidí než na ifauně . Také jsem nepsal že tyto papoušky tak chovat budud pouze jsem chtěl pozbírat víc informací a udělat si větší obrázek o těchto papouškách .

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.