otazka totiz znela "Můžete se podělit o vaši zkušenost s měsíčními náklady na držení /přibližně / páru papoušků královských, senegalců a páru amazoňanů či žaků?"
takze, kdyz si odskrtneme prispevky s nulovou, ze to nikdo nepocita, a ze je to konicek, tak konkretni cisla dle zadani (naklady na chov konkretniho jednoho paru papousku) neudal prakticky nikdo, ani sam zadavatel.
on to totiz nikdo asi nepocita. napriklad ja sypu zakum denne 6 lzic smesky zrni deli nature 60 (ev. prestige premium), coz dela po prevazeni 75 g. k tomu maji k dispozici cca 3 lzice granuli, az je dozerou, dozerou (zpravidla doplnuju kazdy druhy den). k tomu misku ovoce nebo zeleniny, k tomu prilezitostne doplnky stravy jako palmovy olej, mutavit, pripravky od fy aquamid, granule harrisons, piskoty, orechy, senegalske klasy a jine mlsky.
nobilisky denne 3 lzice zrni, ovoce a zeleninu skoro nezerou, max. jablko, pomeranc a semtam sezonni ovoce jako ostruziny, tresne, rybiz, granatove jablko... granule doplnuju tak dvakrat do mesice, moc tomu nedaji. doplnky stavy viz zakove.
pyrura ma utrzenej zobak, ta zere jen macene granule (cca lzici denne) a ovoce.
kdyz si spocitam 9 lzic zrni DN 60 = cca 115 g * 30 dni, vychazi mi to asi tak na 3,5 kg mesicne. ve skutecnosti kupuju patnactikilovej pytel 4x do roka. coz je 5 kg mesicne. tak ja nevim, kde udelali soudruzi z ndr chybu. za jak dlouho spotrebuju 9 kg pytel granulí, netusim. co stoji jedno prumerne jablko, taky netusim. 15 kg DN 60 stoji neco malo pres 500 kc, prestige premium pres 700 kc. 9 kg "obycejnych" granuli 1000 - 1200 kc.
pokud budu krmit jen granulemi harrisons, vyjde me vyziva paru zaku na 1000 kc mesicne, to vim presne :-)