Aktuálně: 3 728 inzerátů211 741 diskuzních příspěvků18 271 uživatelů

čištění budky

anonymní (neregistrovaný) 07.04.2010, 17:11:43 xxx.xxx.73.222
Dobrý den jsem začátečník, máma andulky,kakariki,nádherné a andulky, loni jsem měla jen kakariki ještě doma o ochovali 5 mladých.
Chci se zeptat co do budky jestlií hobliny nebo jsem četla rašelinu?
Loni jsem dala jemné hobliny.
Má se podestýlka v budce vyměnit neob nechat celé 1 hnízdění do vylétnutí mláďat stejná.
Loni jelikož jsem je měla doma podestýllku jsem měniila kvůli zápachu.
Venku to odpadá, ale nevím z hlediska hygieny jestli je dobré ji alespoň zezvrchu občas vyměnit, ale zase abych nenarušíla vlkhost v budce.
Děkuji Martina
Marty (neregistrovaný) 07.04.2010, 17:21:16 xxx.xxx.249.60
Klidně ji můžeš během hnízděni jednou nebo dvakrát vyměnit. Zatím co samička sedí na vejcích, tak to není potřeba. Znečištění budky roste s počtem a stářím mladých. Takže je vhodné podestýlku vyměnit, anebo alespoň částečně nahradit. Ale kdyby se nevyměnila, tak se taky nic nestane. V přírodě jim to taky nikdo nemění.
anonymní (neregistrovaný) 07.04.2010, 18:58:54 xxx.xxx.174.103
Já taky podestýlku v budce měním, zejména andulkám. Pokud mají třeba pět mladých, je pod nima za pár dnů pěkný svinčík :-) Jinak používám hobliny, ale pozor pouze z chemicky neošetřeného dřeva, a nikdy ne jemné piliny.
Marty (neregistrovaný) 07.04.2010, 19:42:10 xxx.xxx.249.60
Nyní jsem zkusil použít dřevěné štěpky ze smrkového dřeva a papoušci si je pěkně naštípou na jemnější třísečky. Jinak používám hobliny, které jsem prosel a zbavil prašných částeček. Ztrouchnivělé dřevo také může být.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.