Aktuálně: 3 728 inzerátů211 741 diskuzních příspěvků18 271 uživatelů

Korela a druhá korela

Petra (neregistrovaný) 06.04.2010, 12:56:50 xxx.xxx.187.70
Dobrý den, prosím o radu. Mám doma jednu korelu, už dva roky. žije v bytě, občas se proletí, po práci je asi 2-3 hodiny venku (na koberci atd.) Je ochočená, chodí na ruku, mazlí se, nechá si probírat peří. Nicméně kolegyně má koreláka a chce ho dát pryč... než ho pustit, tak jsem uvažovala, že si ho vezmu. Teď řeším dilema...1)Budou se pářit? 2) zvyknou si na sebe? Mám doma nějakou odbornou literaturu, ale v té se moc nepíše. Jak to mám udělat, a´t se ta moje Korelka toho nového nelekne? Jsou nějaká pravidla? Určitě vím, že je třeba koupit novou větší klec, a že prý musí být nejprvé klece odděleny. Vůbec nevím, zda do toho mám jít. Děkuji předem za odpovědi
anonymní (neregistrovaný) 06.04.2010, 13:02:07 xxx.xxx.215.254
dobry den, nejak nechapu 'nez ho pustit' to jako myslite ze by ho Vase znama pustila na ''svobodu''?? to snad ne...
anonymní (neregistrovaný) 06.04.2010, 14:48:18 xxx.xxx.61.154
Dobrý den,
chovám korely v bytě. Mám dva ochočené páry, které mi každý rok vyvádějí mladé. Proč to píši. V bytě budete mít dvakrát větší nepořádek než máte dosud a dvakrát větší rámus, ale budete mít také dvakrát větší radost. Nejprve na sebe budou korely syčet, budou se jedna druhé bát, ale nakonec si na sebe zvyknou. Jen to chce čas. Prvnímu páru to trvalo 2 měsíce, tomu druhému 6 měsíců, ale teď jeden bez druhého ani ránu. Vždy když přijdu z práce, všechny korely pustím a dá to práci je uhlídat, jedna okusuje dveře, druhá omítku, třetí kytky.... pokud budete chtít nějaké další rady či informace napište na e-mail:
hulenova.komaspol@tiscali.cz nebo zavolejte 606771760 To jestli do toho jít si ale musíte rozmyslet sama, protože by to chtělo mít určitě voliéru a počítejte pak i s mláďaty.
Orina (neregistrovaný) 06.04.2010, 15:00:06 xxx.xxx.95.114
pro 215.254 jéje , já znám lidí co se časem přiznalo jak vypustili papoušky z okna! A to nejen v létě, ale i v zimě.Papoušci zvyklí na teplo domova v zimě během několika dnů uhynou a ti co jsou puštěni v létě jsou jen potravou pro toulavé kočky. Bohužel u papoušků je to podobné jako když někdo vyleje akvárium i s obsahem do záchodu. Proto jsem zásadně za vyšší ceny i těch nejlevnějších papoušků, protože si tak každý rozmyslí jestli si udělá *radost* na týden!!!
anonymní (neregistrovaný) 06.04.2010, 15:46:58 xxx.xxx.215.254
Orino - je to strasne jak jsou lidi bezcitni a bezohledni.... nikdy tohle chovani nepochopim... vzdycky je prece moznost vyresit situaci jinak. preji hezky den, Veronika
petra (neregistrovaný) 06.04.2010, 15:59:46 xxx.xxx.103.23
Prosím, neřešme, kdo je vypustil a kdo ne... to je svedomí každého z nás, já mám svoji korelku moc ráda,dělá mi radost, ale říkám si, jestli pro ni nebude lepší mít kamaráda, jelikoz je stejne porád sama doma (odcházím v osm a vracím se v šest) z čeho mám strach jsou ty mladé... to si jako porodí sama a pak se o ně stará? O nepořádek mi nejde, máme plovoučky, to se smete... spíš řeším, zda ji je lépe samotné nebo v páru.
anonymní (neregistrovaný) 06.04.2010, 17:44:26 xxx.xxx.174.103
Pokud mladé nebudete chtít a neposkytnete jim vhodné podmínky pro hnízdění (například budku) tak je mít nebudete. Jinak korely mladé nerodí, ale snášejí vejce. Při sezení na nich se samec se samicí střídá, po vylíhnutí je krmí a vychovávají společně.
Pokud pořídíde partnera počítejte s tím, že vaše korelka může částečně ztratit svou krotkost. Bude se více věnovat novému kamarádovi než vám, ale v páru bude jistě spokojenější.
anonymní (neregistrovaný) 06.04.2010, 23:00:47 xxx.xxx.103.23
:) děkuji za radu, mě je jasné, že snášejí vejce a pak se z nich vylíhnou mládé. To je právě to, co nechci. Takže když je nechám volně, bez budky, tak mi to nehrozí? Na vajíčka jsem zvyklá, ta moje žlutá je snáší pořád. Ještě jsem se chtěla zeptat na klec, ta má má délku na šírku 50, na výšku 54 a mezi šprušlema je to 25. tak se asi nevlezou obě, co. Prikládám obrázek klece
Obrázek
anonymní (neregistrovaný) 07.04.2010, 07:12:42 xxx.xxx.174.103
Ta klec je malá i pro andulku. Pokud se rozhodnete pro korelu druhou, je větší klec naprosto nezbytná. Uvědomte si, že je tam -jak sama píšete zavřená od osmi do šesti, a může tak sotva poskočit z bidla na houpačku, a to je fakt vězení :-( Ani dvě-tři hodiny volného proletu situaci nezachráni.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.