Aktuálně: 3 728 inzerátů211 740 diskuzních příspěvků18 271 uživatelů

Žako versus korela

Monika (neregistrovaný) 06.04.2010, 07:58:20 xxx.xxx.47.115
Dobrý den, vím, že toto téma tu již proběhlo, ale mám jiný dotaz než paní. Rádi bychom si pořídili žaka, jen se trochu bojím o jeho ochočení, když už doma máme mazla korelu. Domestikovala se nádherně, slyšela jsem, že pokud si pořídíme přírůstek-teď myšleno obecně jakýkoliv druh-tak ten nový si prý hůře zvyká na lidského přítele, když ho v tom zvykání ruší další pípák. Není to už takové, že prý lépe tíhne samozřejmě k ptačímu příteli. Je to tak? Máme třeba oba ptáčky nejprve držet odděleně a až se adaptuje žako, dát je teprve dohromady? Zůstanou pak ochočení oba dva nebo se to může "zvrtnout" a nebude s námi komunikovat ani jeden pak? Žaka jsme chtěli vždy, jen jsme si ho nemohli dovolit, teď už je to jiné, ale Cipíska nechceme dávat pryč, je to náš člen rodiny. Můžete mi i doporučit rady na co si dát případně pozor u chovu obou druhů, co nezanedbat atp? Chceme jet na nějakou burzu nebo výstavu papoušků, abychom si žaka důkladně prohlédli a nasbírali o něm praktické rady, co takový papoušek potřebuje a pak ho pořídit přímo od chovatele. Musím říci, že jsme jednoho žaka viděli ve zverimexu a bylo nám ho dost líto! Denně mu tam projde stovky lidí, měli ho umístěného u kasy a vypadal dost vystresovaně a byl agresívní-tohle bych zakázala v takovýchto obchodech. Nemáte náhodou i tip na nějakou burzu? Jsme od Kralup. Díky a všem pěkný den!
anonymní (neregistrovaný) 06.04.2010, 10:23:27 xxx.xxx.62.209
predevsim muzete mit problem ve vzajemnem souziti obou ptaku. zako si s korelou pravdebodobne nebuse rozumet, take ma mnohem silnejsi zobak a pripadna sarvatka (staci, ze se ozene) skonci vaznym zranenim korely. takze kazdy svou klec a spolecne vypousteni jen pod dohledem (ze se nestane nic dvakrat trikrat neznamena, ze se nestane nic po ctvrte. proste trvaly dozor po celou dobu, co budete papousky vlastnit.) taky se muze stat, ze spolecne vypousteni nebude mozne a dostanete se do "casove tisne" - vyvetrat dva ptaky, kdyz clovek chodi do zamestnani a obcas potrebuje jeste odpoledne neco vyridit, je casove narocne
Monika (neregistrovaný) 06.04.2010, 10:32:03 xxx.xxx.47.115
Aha, děkuji za příspěvek-korela je zvyklá v kleci jen spát přes noc, jinak má "klec" všude. Těžko bychom ji najednou začali zavírat. Když jsme to zpočátku zkoušeli, tak hlasitě protestovala a byla z toho smutná. Nejraději je zkrátka s námi, má ráda společnost. Takže si to neumím představit po tom Vašem příspěvku :o(.
Orina (neregistrovaný) 06.04.2010, 13:04:02 xxx.xxx.95.114
K tomuto dotazu vám mohu odpovědět mojí zkušenost se senegalci. Mám jich několik, takže se jedná o jeden druh a přesto je musím hlídat při vypuštění z klece, protože na sebe navzájem žárlí. Nejmilejší moje senegalka nemá ráda konkurenci při mazlení. Dokáže napadnout i velmi silného samce. Myslím, že by u vašich papoušků taky časem docházelo k přetahování o lásku. Nevím kolik máte času abyste se mohli papouškům přes den věnovat, ale venčit i pouze dva papoušky každého zvlášt zabere opravdu mnoho času a dohromady to nemusí fungovat.
Monika (neregistrovaný) 06.04.2010, 13:42:09 xxx.xxx.47.115
Končí mi MD, do práce časem půjdu, ale chci jen částečný úvazek, tak časově by to asi nebylo tak zlé. Žárlení se také obávám, to máte pravdu, tak jak tak na to koukám, máme smůlu s Žakem. Nemáme srdce dát pípáka, co je na nás zvyklý,někomu jinému. Děkuji za zkušenost!

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.