chci se zeptat kdo ma pravdu?snasi mi kachna cinska ma zatim jen dve vejce.chci se zeptat ja rikam nechat ji je tam. u souseda jsem to videla nechal je tam a vysedela je v klidu a mel jich 20.manzel rika vzit ji je a pak pridat az jich tech 15-20 bude.jakto teda je?vi kachna kolik ma snest nez zasedne?kdo ma pravdu.zatim jsem je tam nechala.dekuji
Pokud se jí na vejce nic nemůže dostat a sežrat (potkan) tak ji je tam nechte. Jestli ji je budete brát, kachna může začít snášet jinde a nebo bude snášet tak dlouho do svého počtu že hrozí i její vynešení. Průměr činí okolo těch 15 vajec i více, jestli-že nehrozí sežrání vajec tak má rada zní nechat jí je tam.
Samozřejmostí je úplná izolace od jiného druhu který by jí mohl rušit (slepice a hlavně perličky to dělají rádi).
Přeji zdárné líhnutí.
ja ich zbieram,ale kazde nahradzam drevenym vajickom,co som si vyrobil na sustruhu.ked kacica sadne,vymenim ich za jej vajcia.mam istotu,ze sa vajickam nic nestane.
zlozite to ani nieje a robim to hlavne koli tomu,pretoze vsetky sliepky a kacice sa trepu do jedneho hniezda,hoci hniezd maju dost.a potom lepsie sa mi zosuladuje nasadenie kacic..cardin
Odebírala jsem jen brzy z jara, kdy ještě v noci a k ránu mrzlo. V pozdější době je to zbytečné. V prvním hnízdění jsem nechala v hnízdě jen 3-5 vajec,která jsem označila a čerstvé vzala pryč. Až na ta v hnízdě sedla vyměnila jsem je za dobrá.