Ahoj, někde jsem četla, že je možno chovat alexe bez klece. Prý se dá naučit, že spí na jednom místě. A jinak přes den je volně po celém bytě. Myslíte, že je to možný? Mohli by jste mi poradit jak ho ochočit? Děkuji za Vaše odpovědi.
v rámci bezpečnosti doporučuji papouška v době vaší nepřítomnosti(jste li kdekoliv mimo domov a papoucha nikdo nehlídá) zavřít do klece. jsou to ptáci zvídaví a nevíte co ho napadne ochutnat . a navíc alex je celkem dřevorubec a poškozené vybavení bytu není nic přijemného.pokud ovšem není ve s vé místnosti která je mu přizpůsobena a nehrozí mu tak nebezpečí úrazu.
Taky mi to nepřipadá jako dobrý nápad. Zejména kvůli bezpečnosti a také nepořádku, který papoušek nadělá. Navíc si papoušek zvykne, že má pro sebe neustále tak veliký prostor jako je pokoj a až ho budete potřebovat někam převézt nebo se budete třeba stěhovat (a tím pádem ho budete muset nacpat do klece), váš papoušek se z toho zblázní... Takže tuhle variantu bych určitě nezvolila.
No já si to sice dovedu představit, mám doma alexandra malého, taky dost volně užívá část bytu, ale jsou situace (větrání, návštěvy, vaření, lidská chřipka), ke kterým ho neberu, a nemít možnost ho bezpečně zavřít si vůbec nedovedu představit.