- Příspěvek #46189
- Nahlásit
- Příspěvek #46164
- Nahlásit
Obnovuji starší ale stále aktuální téma. Když dávám slepicím skořápky jako vápník, neučím se tím spíš požírat vejce?
Určitě ne..tím, že dostanou skořápky,se do vajec nepustí…slepice se pustí do vajec nejčastěji v případě, když nedostává kvalitní krmení, kde chybí hlavně bílkoviny..pokud krmíte ,základ krmnou směsí,plus nějaké ty zbytky z kuchyně,trochu pšenice, stále zelený výběh, skořápky jsou pro slepice velké plus, kvalitní zdroj vápníku 👍👍😉
Asi to tak bude. Protože cca poslední čtvrt rok mi patrně jedna slepice žačala snášet vajíčka s tenčí skořápkou. Většinou je to v pohodě, ale tak jednou týdně jej “snese” mimo snáškové hnízdo a nejspíš se rozkřápne (soudím dle opravdu tenkých zbytků skořápkek) a to jej pak sežere/ou. Jinak mi vejce nežerou. Většinu týdne 4 vejce od 4 slépek i přes tyto vedra. Možná je to tim jejich nasazením při snášení. Jinak drcené skořápky nají k dispozici non-stop.
Zapomněl jsem napsat, že mají krmnou směs stále k dispozici a cca 1x týdně dostanou drcený skelet z ryb. Zelené krmení je denně.
Tak asi bude chyba ve slepici..jestli víte, která to je,dala bych ji stranou do kotce a ještě chvíli ji nechala a pořádně krmila..kdyby se to nadále opakovalo,šla by šlapat nudle a koupila bych novou 😀👍..