Aktuálně: 3 727 inzerátů211 739 diskuzních příspěvků18 271 uživatelů

chov papousku ne jako koníček

michael (neregistrovaný) 23.03.2010, 20:42:41 xxx.xxx.231.54
chtel bych se zeptat nejakeno chovatele, ktery se zivy chovem papousku s cim je dobre zacit a jake papousky chovat abych se nimi mohl zivit, zatim mam20 paru andul, 2 rozel, 2 zpevaku,
anonymní (neregistrovaný) 23.03.2010, 20:47:00 xxx.xxx.90.180
první si dát pořádnou facku a pak se zamyslet jestli jste normální člověk.... předpokládám že zadavatel je ještě školou povinný.
Orina (neregistrovaný) 23.03.2010, 21:03:01 xxx.xxx.79.171
Michale žádný chov tě neuživí. To, že občas prodáš nějakého papouška a nebo nahrneš celou přepravku papoušků překupákům neznamená, že na tom vyděláš. Pokud chceš opravdu podnikat investuj napřed do vdělání a pak tě budou živit vědomosti, které v praxi můžeš použít. A hlavně se v dnešní době uč cizí jazyky. Můžeš pak podnikat po celém světě a ne jen mezi Horní-Dolní v Čechách :-))
cone (neregistrovaný) 23.03.2010, 21:50:40 xxx.xxx.67.3
Určitě existují chovy které dokáží chovatele uživit. Nevěřím ovšem, že se rozhodneš, nakoupíš a už to tak bude a budeš ziskový. Je opravdu něco jiného zasít a sklidit / třeba obilí / a pořídit papoušky a odchovávat a žít z toho. Vím zcela jistě o čem mluvím, živil jsem se deset let chovem něčeho jiného a můžu ti říct, že je to "mazec".
Nech svoji zálibu jako koníčka, když se ti bude dařit tak bude dobře ne?
Orina (neregistrovaný) 23.03.2010, 22:40:51 xxx.xxx.79.171
Bohužel když se v dnešní době chce někdo živit oborem, který není zrovna efektivní, tak může hodně prodělat, protože je spousta nezaměstnaných, kteří by sice nějaké to zvířátko měli doma rádi, ale především musí myslet na to aby zaplatili činži a nevystěhoval je majitel domu na ulici. Takže obchod obzvláště s tím co lidi nemusí honem koupit je dost nejistý. Co s pěkným papouškem, když nebudu mít zítra na chleba protože mě propustili z práce. Vidím to u hodně lidí, kteří přemýšlí jestli dítěti koupit boty nebo kabát. Takže pokud má někdo papoušky jako koníčka, tak není závislý na tom aby z prodeje a obchodu měl měsíční plat, dál na zaplacení daní z prodeje a ještě nakoupil papouškům potravu. A nebo musíte mít na takouvou činnost za sebou dobrý kapitál, aby vás to v případě nezdaru nezruinovalo.
anonymní (neregistrovaný) 23.03.2010, 22:43:20 xxx.xxx.79.171
Můžete se podívat na příspěvek zde na stránce, s nadpisem *Nidko je nechce*
anonymní (neregistrovaný) 24.03.2010, 07:48:59 xxx.xxx.52.206
Ti co tady píšou že se neda vydelat s odchovu papoušku ,,,,,nebo uživit ja chovám už asy 10 let papoušky
před rokem jsem přišel o praci tak jsem to skusil a nemužu si stežovat mam 400 paru andul a videlam si za rok to co jiní za dva jo a nezavite tem co maji dostatek prostoru a nemaji jenom balkon na jednu paru papoušku
sunflowersman (neregistrovaný) 24.03.2010, 13:00:20 xxx.xxx.175.196
Dobrý den. Tahle cesta jakou byste to chtěl zvládnout je právě opačná a těžce realizovatelná. Několik lidí co by se tím mohli živit(ale neživí) znám, ale Ti měli papoušky první jako koníček a prostě se jim začalo dosti dařit. Opačný systém si nedokážu představit a věřím, že ikdyž si někdo papouškama obstarává obživu určitě to má pořád jako koníček, protože jinak by se mu nemohlo dařit. Přeci jenom člověk,obzvláště u vzácnějších papoušků, tomu musí trochu rozumět. :)
Luboš Jedlinský (neregistrovaný) 24.03.2010, 15:49:48 xxx.xxx.151.22
vidíte a právě díky takovým lidem co mají 400párů andulek, se stává záliba jiných prodělečná když kvůli takovým masovým odchovům klesá cena i zájem o snadno chovatelné druhy, na chovu papoušků se vydělávat dá, postav chovatelské zařízení na úrovni CCa 1mil. korun, nakup zajímavé druhy třeba za 4mil korun a až to za spoustu let ptáci samy splatí začne ti to vydělávat, né každý může takto investovat a mít nervy, kamarádovi to však vyšlo, ale jistě není co závidět, starat se o takové množství papoušků je pěkná dřina
Orina (neregistrovaný) 24.03.2010, 16:31:53 xxx.xxx.119.216
Možná že na chovu papoušků vyděláváte,museli jste ale investovat nemalé peníze do voliér, odchovných zařízení, do papoušků, do krmení. Oč jednodušší je třeba přeložit jeden článek z češtiny do cizího jazyka a máte za to tolik jako za 400 papoušků, celkem bez práce, jen trochu používáte mozek. Chtěla jsem tím zadavateli naznačit že je i jiná cesta jak si celkem snadno vydělat a ještě můžete mít papoušky jako koníčka, a když se zadaří mohou vás i to co se nedomluví pozvat na cestu, kterou byste ani sami nemohli konat. Takže si Michale vyber buď budeš prodávat 400 papoušků a nebo je budeš mít pouze jako koníčka. Když člověk chce může nakonec u těch papoušků skončit, ale nemusí s nima začínat :-)
Roman (neregistrovaný) 24.03.2010, 17:25:41 xxx.xxx.237.51
Netvrdím, že se nedá na papoušcích vydělat nebo se tím živit. Já chovám papoušky asi 10 let a netroufnu se vykašlat na svoje zaměstnání a živit se vyloženě jen chovu papoušků. Odchovávám každý rok pravidelně kolem 15 amazoňanů a kolem 20 papoušků hodnotách kolem 5 000,- .Z tohoto důvodu mám svým způsobem dvě zaměstnání...Ale chov papoušků je každý rok nejistý, takže se na to nedá spolehnout jako pravidelný přísun financí. O chov papoušků se podílíme celá rodina a jsme rádi, že si můžeme po každé sezoně přikoupit nějaké vzácnější druhy a postavit jim kvalitní chov. zařízení. Vydělávat mě to bude až budu v důchodě, protože žádné důchody nebudou. Přeji všem dobrým chovatelům ať se daří.
michael (neregistrovaný) 24.03.2010, 20:50:57 xxx.xxx.205.59
dekuji za prispevky a nazory, mel jsem samozdremne na mysli velke papousky, temi snad trh presyceny neni.
Orina (neregistrovaný) 24.03.2010, 20:59:09 xxx.xxx.110.159
Tak hodně štěstí s velkými papoušky. Hlavně až je budeš pořizovat, tak se zeptej chovatelů na cenu. A když náhodou nějaký pojde, tak to je kauf. Víc ti k tomu množství na chov nemohu napsat, než hodně štěstí.
anonymní (neregistrovaný) 25.03.2010, 09:45:17 xxx.xxx.204.249
Zaměstnání u zvířat musí člověka bavit, proto si nedokážu představit že by to někdo dělal jen na kšeft ... Uvádíte že máte andulky, zpěváky ... No tak na tom člověk asi nezbohatne vzhledem k vysokým pořizovacím nákladům a času ztrávených péčí. Pokud chcete velké papoušky a jste ochoten investovat miliony a čekat léta, tak prosím, ale to už bude lepší investovat takový hříšný peníze asi do něčeho jiného.
Podle mě je hezké když můžu člověk říct že ho živý jeho vlastní koníček, těm lidem fandím, ale tohle je divný, už si dokážu představit takový chov kdy se snažíte vytřískat každou kačku a ptáci hnízdí nonstop, bez nějaké větší péče ... brrrr
anonymní (neregistrovaný) 25.03.2010, 20:39:49 xxx.xxx.116.123
Znám lidi, kteří by třeba přebíraly rukama psí trus, kdyby jim to vynášelo miliony. Takže ne z lásky ke zvířatům se provozuje lecjaký koníček, ale pouze za vidinou velkého zisku !
Petr (neregistrovaný) 29.03.2010, 13:28:53 xxx.xxx.213.18
Chovám papoušky nějakých 30 let,ale 400 párů andul není koníček ale otroctví.Pokud věnujete papouškům péči jakou si zaslouží, nemůže vám 24hodinový den stačit.S pozdravem Petr.
fylip (neregistrovaný) 29.03.2010, 19:06:29 xxx.xxx.80.34
Já mám jen střední asutrálii a už jsem pznal že vídělečné to není, ale silně naopak.Tam vám zemře samice,tam musíte postavit voliery a když se vám něco povede odchovat tamk peníze strčíte stejně zase do papoušku:D
Znám pána který se chovem papoušků živí.Každoročně odchovává 40 alexandrů čínských,30 pap královských a strašně moc zajímavích mutací alexandrů malých, dále má ají rosely a alexandry velké které taky odchovává.Baví ho to a každý pár má ve velice prostorné voliéře.(Krom číňanů,ty má v jedné velké dohromady).
V každém případě k takovému chovu potřebujete skušenosti a dostatek místa.
fylip
anonymní (neregistrovaný) 29.03.2010, 20:58:53 xxx.xxx.60.149
mohl byste mi dat na nej kontakt, misto mam nekolik hektaru skusenosti deset let a je mi 16. takze bych mohl pomalu zacit. chtel bych se zamerit na ary a zaky ma nekdo zkusenosti ? dekuji
anonymní (neregistrovaný) 29.03.2010, 21:26:23 xxx.xxx.89.123
Pokud budete začínat v tomto věku musíte mít někde zázemí někoho, kdo vám s chovem pomůže. Naskytnou se všelijaké situace, kdy za vás musí někdo chov obstarat. U takových papoušků jako chcete chovat je to obzvlášť důležité. Podívejte se napřed k nějakým chovatelům, kteří tyto papoušky chovají. Já chovám střední papoušky, celkem ne moc a práci mám celý den a když začnou hnízdit tak by 24 hodin na práci nestačilo. Musíte uklidit, připravit krmení tu a tam něco dodělat nebo opravit a hlavně věnovat se pozorování papoušků, protože se vyskytne maličkost, ptáci začnou marodit a vy si toho ani při vší práci nemusíte všimnout a budete mít po ptákách!
fylip (neregistrovaný) 29.03.2010, 21:56:31 xxx.xxx.80.34
A to v obou smyslech:D

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.