Dobrý den. V červenci jsem si pořídil pár papoušků královských samice rok 99 a samec 01. Chtěl bych poradit s jejich chovem a odchovem. Jaké máte s tímto druhem zkušenosti
opravdu krásní ptáci. JA co jsem viděl u pár chovatelů tak buď se nepodařil odchov, jelikož rozbíjeli vejce i při šikmých budkách, nebo vejce nesli rovnou na podlahu. U dalších dvou pánů páry nehramonizovaly ani po dopárování družek či druhů. Tedy z toho sem usoudil, že u králováků je odchov docela oříšek, ale na druhou stranu jejich cena docela padá, což by nasvědčovalo, že snad se docela slušně množí u nás v Čr, . jak to tedy je, mohl by mě to někdo vysvětlit? děkuju mnohokrát a přeji příjemný zbytek dne.
Mému známému se podařilo odchovat tři mláďata.Ovšem staří mu nekrmili tak mláďata podstrčil korelám, do určitéhověku.PAk mláďata odebral k ručnímu dokrmení a následně prodal.
tet uz jsou mnohem levnejsi ja jsem koupil par pred 3 lety za cca 8000 a ten odchov je asi trochu slozitejsi ale ja je mam hlavne kvuli vzhledu kdyz nasednou tak budu rad ale kdyz ne tak si je stejne necham