Aktuálně: 3 705 inzerátů209 895 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Nemocný aymara

Kateřina (neregistrovaný) 12.09.2007, 13:37:11 xxx.xxx.240.233
Mám doma 14 dní aymara pruhovaného,před dvěma dny mu začalo natékat spodní víčko,druhé oko je v pořádku..stále komunikuje,ale příjde mi,že je ted klidnější než byl na záčátku má načepýřené peří a spíš posedává na jednom místě.Nyní je otok víčka výreznější,překrývá mu polovinu oka.Nemáte prosím zkušesnoti,co by to mohlo být,popřípadě jak mu pomoci?Děkuji předem za všechny rady.Kateřina
Obrázek
Luke112
Luke112 12.09.2007, 16:00:53 xxx.xxx.182.2
Aymarové tráví většinu času načepýření a jen posedávájí...to je u nich normální.s tím otokem nevím z téhle fotografie to nejde moc poznat..ale kdyžtak zajděte za veterinářem..
Kateřina (neregistrovaný) 12.09.2007, 21:38:17 xxx.xxx.240.233
Děkuji za radu.chtěla jsem jen slyšet,zda náhodou nemají nějaké typické onemocnění,ta fotka bohužel lépe nešla udělat, a otok vypadá hůře než jaký je ve skutečnosti,mírně klimbal :o)
No nemocný mi moc nepřipadá,stále lítá po pokoji,sní vše co dříve....s chovem exotů už mám pár let zkzšesnoti,ovšem s aymara mám poprvé...Přesto velice děkuji za odpovědi,pokud se to do zítřka nezlepší,tak určitě veterináře navštívím...
Zakous (neregistrovaný) 13.09.2007, 11:10:54 xxx.xxx.94.161
Ahoj vypada to na nejakej zanet neco mu tam mohlo spadnout nejlepsi bude opravdu ten veterinar da te nejakou masticku nebo kapky a bude v pohode.Pises ze je jinak uplne v pohode tak to nebude nic spatnyho.Potom dej vedet jak to dopadlo
Kateřina (neregistrovaný) 13.09.2007, 13:35:08 xxx.xxx.240.233
Zakousi děkuji za povzbuzení :o))) dnes je otok opět mírnější,vypláchuji mu to očto obyčejným oftalmem,tak mu to snad pomůže,používá se i na děti,tak snad bude v pořádku.Mimochodem nevíte náhodou někdo o nějakém chovateli Aymarů v Moravskoslezkém či Zlínském kraji,chtěla bych našemu papouškovi přikoupit samičku,ať mu není smutno,prosto pro párek papoušků mám.A ještě jedna otázka mají teda Aymarové nějaké typické onemocnění,třeba gen.vady apod a na co bych si u nich měla dát pozor,nikde o tom nic nemůžu najít.Děkuji předm za info

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.