Dobrý den, chci se zeptat na odborný názor a radu, zda se jedná o samečka nebo samičku??? Je stará asi 11měsíců, chovatel mi ji prodával s tím, že je to nejspíš sameček, ale teď se jí ozobí začalo z modré vybarvovat spíše do hněda, a to mě hodně zmátlo....Naučila se mi pár slov, tak skutečně si nejsem jista pohlavím...podle čeho se dá poznat??? Posílám pár fotek a děkuji za odpovědi.
Je tolik mylných informací o papouškách a lidi tomu
věří:-)) Specielně když se každý domáhá u andulky samečka. Zrovna tak lidi věří tomu, že je jednoduché, aby se andulkám vylíhla mláďata. Nemusí to být pravidlem.
Není pravdou, že se naučí mluvit všichni samečci. O tom to není. Je úplně jedno jakého je pohlaví, ale záleží kus od kusu. Můžete mít andulku, která se mluvit nenaučí nikdy, nebo jen dvě tři slova anebo mele jak kulomet jedno slovo za druhým :D
samecek ma ozoby modre samice ruzove nebo cervene tak ze samicka a dost pekna, ale pozor u nekterych modrych andulek ,pohlavy samic nelze jiste poznat jelikoz je ze spodu namodrale a s hora svetle, melo by se tedy jednat o samicku, kdyz si nejsem jist chytnu ji do ruky a podle stisku poznam samici (samice ma stisk vetsi a vydava pritom vyhruzne zvuky)