mam parecek kanarku koupila sem je,donesla domu samicka snesla vejce,hned ho rozbily,jine nesnesla,samicka si nosi na hnizdo,,,,,noviny trha a tak ale samecek jde vse z hnizda zas odnasi pryc a chodi do hnizda jak to rict?no kadit?co s tim?nejde me o naky velkochov ale kdyz uz mam parecek?? mam vymenit toho samecka?nebo co mam udelat,i ta samicka se na nej ohrazuje jak on odnasi ten material z hnizda,a dale se nepari,,,,,,je to mesic ci snesla to 1vejce ktere uz mela v sobe od puvodnich majitelu,mely by byt oba lonsky pry,,,,,,,,dekuji vse za radu
Slyšela jsem že prý se má dát sameček od samoičky pryč do té doba než se mladí vylíhnou...Newím alespoň tak by to mělo být...Já jsem to u andulek taky tak udělala a potom proběhlo vše v poho ale klec se samečkem musíme dát těsně vedle amiččinjinak by jí mohlo být po něm smutno a mohla by ho postrádat
jeste jednou samice snesla dnes zas vejce,samec ho rozklobal a opet vyhazuje material z hnizda,tak mam samicku nechat a samce dat pryc,a vejce snese dal?a mam je nechat teda v hnizde jo ta vejce?diky
taky se mi stávalo to samé sameček mi rozbíjel vejce, na noc jsem ho vždy odchytl , aby ráno až samička snese vejce nerozbil , vejce jsem viměnil za plastové ,které se dají koupit ve zverimexu. a samce jsem tam zase pustil aby se mohli i na dále pářit. To jsem opakoval až do posledního vejce a pak jí je všechny vrátil a samce nechal odděleného , samice se o mládata dokáže postarat sama.. at se daří.