Zdravim chovatele andulek,jsem začátečník a mám pár andul,stáří 14 měsíců,samička už 3 týdny sedí přikrčená,načepýřená a hýbe ocasem.Do voliery jsem jim dal dvě budky,které okukují.Zajímalo by mě, jestli můžou zahnízdit,a případně odchovat mladé bez problémů. Teplota ve voliéře je zatím 15 °C i přes noc.
Dobrý den. Ono je to těžký dělat závěry. Když napíšete, že sedí a je načepířená. Takhle moje andulky vypadají, když si čistí peří, nebo kdž se okoupou.
Předložil jste budky. To je první krok. Dále předpokládám, že v budce jsou hobliny. Dále začněte předkládat pestrou stravu. Jako například naklíčené zrniny, piškoty, nastrouhanou mrkev, jablko, vaječnou míchanici, nebo uvařené vejce i se skořápkama, rohlík namočenej v mléce, nebo ve vodě atd. prostě pestrou stavu.
Ahoj všem, omlouvám se, do vaší diskuse přispět nechci a ani memůžu -jsem začátečník v chovu andulek.Chtěla bych se jen zeptat, jestli se dá podle čísla (znaků) na kroužku zjistit, odkud andulka pochází (z jakého chovu)?? Za odpověď nebo jinou informaci předem děkuji.Hanka.
Z kroužku jediné co poznáte je rok kdy se pták narodil a taky zemi ve které se narodil. Značení CZ,SK a podobně, ale pokudse jedná o andulky, tak ty už většina chovatelů nekroužkuje.
dobry den mam jednu páru andulek a udělal jsem jim budku na hnízděn podle správných rozměrů.Mám ji tam již dva týdny a andulka tam nakukuje a chodí tamAle valčko se ještě neobjevilo .Myslíte že snesou vajíčko??děkuji za všechny odpovědi